Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Uitwonende kinderen niet altijd meeverzekerd op reis

Als je op vakantie gaat met kinderen die niet op hetzelfde adres wonen, dan dekken verzekeraars niet altijd de eventuele schade die op reis kan ontstaan. Daarvoor waarschuwt vergelijkingssite Independer.

Verzekeraars stellen in de helft van de gevallen de voorwaarde dat alleen gezinsleden die op hetzelfde adres wonen op de polis bijgeschreven kunnen worden. Volgens Independer kloppen veel gescheiden ouders aan met vragen over de situatie. Voor uitwonende studenten gelden dezelfde regels. 

,,Na een scheiding kun je twee dingen doen met de doorlopende reisverzekering die je tijdens je huwelijk of geregistreerd partnerschap afsloot", legt een woordvoerder uit. ,,Je kunt de verzekering beëindigen. Of je sluit de verzekering over op naam van je ex-partner bij wie de kinderen gaan wonen. Je sluit dan zelf een nieuwe reisverzekering af.”

In dat geval zijn de kinderen ook verzekerd als ze meegaan op vakantie met de ouder bij wie ze niet wonen. ,,Uitwonende kinderen zijn verzekerd als ze op de doorlopende reisverzekeringpolis van je ex-partner staan. Ongeacht hun leeftijd", aldus de woordvoerder. ,,Met een doorlopende reisverzekering zit je dus altijd goed. Vaak is dat ook goedkoper dan elke keer los een verzekering afsluiten trouwens.”

Anders wordt dat als de ex-partner geen doorlopende reisverzekering heeft. ,,Dan zijn de uitwonende kinderen dus ook niet verzekerd. Je hebt soms de optie om je kinderen mee te verzekeren op je eigen polis. Bij ongeveer de helft van alle verzekeraars is dit mogelijk. Bij de andere helft dus niet.”

Independer heeft een overzicht gemaakt van welke verzekeraars wel die mogelijkheid bieden, of onder voorwaarden.