Het programma Wie woont waar is vanaf 1 oktober te zien op RTL4.
Volledig scherm
Het programma Wie woont waar is vanaf 1 oktober te zien op RTL4. © Blue Circle/RTL

Wie woont waar? Vreemden bij elkaar op bezoek in nieuw RTL-programma

Kun je aan de inrichting van een huis de bewoner herkennen? Die vraag staat centraal in het nieuwe tv-programma ‘Wie woont waar’ op RTL4. Elke aflevering gaan vier volslagen vreemden bij elkaar op bezoek en er valt geld te verdienen als ze weten welk huis bij wie hoort. 

Het enige wat ze van elkaar weten is de naam en het beroep. Verder is het aan hen om uit te zoeken wie bij welk huis hoort. RTL denk dat een goede dosis intuïtie en mensenkennis nodig is om de huizen te matchen met de juiste kandidaat. 

Het bekijken van andermans huizen is een van de grote hobby’s van Nederlanders. Zo bezoeken maandelijks 4 miljoen mensen de website Funda.nl. Slechts 20 procent daarvan is serieus op zoek naar een woning. Anderen komen voor de lol of uit nieuwsgierigheid naar de waarde van de woningen. Niet zelden vraag je je als bezoeker af: wie wóónt daar? 

Om het moeilijk te maken is het aan de vier kandidaten in het programma om de concurrentie op het verkeerde been te zetten. Bijvoorbeeld doordat de dierenvriend doet alsof hij allergisch is voor katten, de hippie zichzelf in een chique jurkje hijst en de eeuwige vrijgezel met een trouwring rondloopt. De programmamakers voegen ook een vijfde huis toe dat bij geen van de kandidaten hoort, om het de deelnemers moeilijk te maken.

Diegene die aan het einde van de aflevering de meeste kandidaten aan de juiste huizen heeft weten te koppelen is de winnaar en gaat naar huis met 5000 euro. ‘Wie woont waar’ is vanaf dinsdag 1 oktober wekelijks te zien om 21.30 uur bij RTL 4.