Huisschilder Ruud de Wijs aan het werk: eerst met de hand het raamkozijn schuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Huisschilder Ruud de Wijs aan het werk: eerst met de hand het raamkozijn schuren. © Erik van 't Woud

Zijn de kozijnen toe aan een schilderbeurt? Zo ga je te werk

Staat het schilderen van de buitenboel op je planning, dan is dit het beste seizoen. Maar hoe vul je gaten in het hout en welke verftechniek is het best? Schilders Ruud de Wijs en Mark Hulsen geven advies. 

 1. ‘Aflossingsvrije hypotheek steeds populairder onder starters’
  Play
  Video

  ‘Aflos­sings­vrije hypotheek steeds populair­der onder starters’

  De aflossingsvrije hypotheek wordt steeds populairder onder starters. Het aantal jonge huizenkopers dat in januari, februari en maart van dit jaar een aflossingsvrije hypotheek afsloot, steeg met 14 procent ten opzichte van dezelfde maanden een jaar eerder, meldt De Hypotheker. De afgelopen twee jaar was zelfs sprake van bijna een verdubbeling. De toename komt onder meer door de lage hypotheekrente en de huizenprijzen die blijven stijgen.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”