Carola en Yvonne Wubben (uiterst links) voor hun ouderlijke woning. Zij krijgen steun van andere eigenaren die in hetzelfde schuitje terechtkomen als er niets verandert.
Volledig scherm
PREMIUM
Carola en Yvonne Wubben (uiterst links) voor hun ouderlijke woning. Zij krijgen steun van andere eigenaren die in hetzelfde schuitje terechtkomen als er niets verandert. © Fred Leeflang

Zussen erven riante bedrijfswoning, maar door strikte regels kunnen ze er niet in wonen én het niet verkopen

Je zal maar een huis erven en er niet zelf kunnen gaan wonen óf het verkopen aan de hoogste bieder. Het overkwam de zussen Yvonne en Carola. Zij staan met hun rug tegen de muur omdat in de gemeente bedrijfswoningen niet worden omgezet in burgerwoningen. De rechter zal zich binnenkort over de zaak buigen.

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?