Volledig scherm
© Orange Pictures

Alleen winst kan zaalvoetballers FC Eindhoven nog uit nacompetitie houden

Met nog twee wedstrijden te gaan gelden voor de zaalvoetvoetballers van FC Eindhoven in de strijd om de nacompetitie te ontlopen geen excuses meer. Vanaf nu telt alleen nog maar de winst. Vrijdag reist de ploeg van coach Jan Vogels af naar Heerhugowaard waar de Eindhovense formatie FC Marlène treft. In sportcomplex Waardergolf gaat om 20.30 uur de bal rollen. Ook de Noord-Hollandse ploeg zit volop in de overlevingsstrijd.

Het verschil tussen beide teams is momenteel twee punten in het voordeel van FC Marlène. De nummer tien gaat de nacompetitie in. Dat is bij voorbaat al een loterij. Met acht ploegen wordt gestreden om één plaats in de eredivisie komend seizoen.

Toonaangevend

Gek genoeg waren beide ploegen deze eeuw lange tijd in het Nederlandse zaalvoetbal toonaangevend. FC Marlène werd in 2004, 2005, 2006 en 2009 landskampioen en veroverde maar liefst zeven keer de KNVB-beker. FC Eindhoven deed daar niets voor onder met vijf landstitels en drie bekers. Zowel FC Eindhoven als FC Marlène wonnen de laatste drie duels. FCE liet met ruime cijfers HV/Veerhuys (8-1), WSV (7-1) en ZVV Volendam (8-2) achter zich. Tussendoor werd de bekerfinale tegen Hovocubo met 4-0 verloren.

Voor FC Eindhoven staat volgende week zaterdag de laatste competitiewedstrijd op het programma. Dan komt TPP Rotterdam (volgend jaar Feyenoord Futsal) op bezoek.

Stand eredivisie onderin:

Nummer 10 moet nacompetitie spelen

5. TPP Rotterdam 20-29
6. Amicitia 20-27
7. Groene Ster 20-27
8. FC Marlène 20-27
9. HV/Veerhuys 20-26
10. FC Eindhoven 20-25
11. WSV 20-19 (nacompetitie)
12. GZV Watergras 20-02 (gedegradeerd)

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement