Volledig scherm
© Orange Pictures

Alleen winst kan zaalvoetballers FC Eindhoven nog uit nacompetitie houden

Met nog twee wedstrijden te gaan gelden voor de zaalvoetvoetballers van FC Eindhoven in de strijd om de nacompetitie te ontlopen geen excuses meer. Vanaf nu telt alleen nog maar de winst. Vrijdag reist de ploeg van coach Jan Vogels af naar Heerhugowaard waar de Eindhovense formatie FC Marlène treft. In sportcomplex Waardergolf gaat om 20.30 uur de bal rollen. Ook de Noord-Hollandse ploeg zit volop in de overlevingsstrijd.

Het verschil tussen beide teams is momenteel twee punten in het voordeel van FC Marlène. De nummer tien gaat de nacompetitie in. Dat is bij voorbaat al een loterij. Met acht ploegen wordt gestreden om één plaats in de eredivisie komend seizoen.

Toonaangevend

Gek genoeg waren beide ploegen deze eeuw lange tijd in het Nederlandse zaalvoetbal toonaangevend. FC Marlène werd in 2004, 2005, 2006 en 2009 landskampioen en veroverde maar liefst zeven keer de KNVB-beker. FC Eindhoven deed daar niets voor onder met vijf landstitels en drie bekers. Zowel FC Eindhoven als FC Marlène wonnen de laatste drie duels. FCE liet met ruime cijfers HV/Veerhuys (8-1), WSV (7-1) en ZVV Volendam (8-2) achter zich. Tussendoor werd de bekerfinale tegen Hovocubo met 4-0 verloren.

Voor FC Eindhoven staat volgende week zaterdag de laatste competitiewedstrijd op het programma. Dan komt TPP Rotterdam (volgend jaar Feyenoord Futsal) op bezoek.

Stand eredivisie onderin:

Nummer 10 moet nacompetitie spelen

5. TPP Rotterdam 20-29
6. Amicitia 20-27
7. Groene Ster 20-27
8. FC Marlène 20-27
9. HV/Veerhuys 20-26
10. FC Eindhoven 20-25
11. WSV 20-19 (nacompetitie)
12. GZV Watergras 20-02 (gedegradeerd)

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen
  ZAALVOETBAL

  FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen

  De zaalvoetballers van FC Eindhoven deden met de 2-1 winst op FC Marlène, derde op de ranglijst, goede zaken. De manier waarop werd gewonnen gaf echter weinig reden tot tevredenheid. Desondanks komen voor FCE de play-offs in zicht. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de Eindhovense koploper voor de nummers vijf - Groene Ster en ASV Lebo - al bijna niet meer te achterhalen. Het verschil bedraagt dertien punten, terwijl FCE een duel minder speelde.
 2. Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoetbal

  Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoet­bal

  De eerste selectie van bondscoach Max Tjaden eerder deze week was een bittere teleurstelling voor de Eindhovense zaalvoetballer Dennis van den Eijnden. Het afgelopen jaar behoorde de speler van FC Eindhoven tijdens de vele oefenduels van Oranje tot de vaste selectie van Tjaden. Nu er echt iets op het spel stond, vond Van den Eijnden zichzelf terug op de reservelijst. Door het wegvallen van de geblesseerde Mohamed Attaibi (FC Marlène) is de multifunctionele zaalvoetballer alsnog opgeroepen.
 3. Nederlands zaalvoetbalteam met grote Eindhovense delegatie naar voorronde WK

  Nederlands zaalvoet­bal­team met grote Eindhoven­se delegatie naar voorronde WK

  Met vijf spelers van FC Eindhoven reist het Nederlands zaalvoetbalteam eind januari af naar Bulgarije waar de voorronde van de WK 2020 wordt gespeeld. Doelman Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali, Oualid Saadouni en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen. Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Landskampioen Hovocubo is met zes zaalvoetballers in de selectie hofleverancier.