Volledig scherm
Raphael Ortiz de Oliveira (FC Eindhoven) in duel met oud-FCE'er Yoshua St. Juste van Hovocubo. © Orange Pictures

Bekerdroom zaalvoetballers FC Eindhoven is voorbij

De zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben het niet kunnen redden: de finale van de landelijke beker werd een prooi voor Hovocubo. De ploeg uit Hoorn won vrijdagavond verdiend met 4-0.

De Eindhovenaren streden voor ruim 1200 toeschouwers met alles wat ze in zich hadden, maar dat bleek eenvoudigweg niet goed genoeg om de koploper uit de reguliere competitie te verslaan. Tot aan de pauze bood FC Eindhoven goed partij. Het kreeg zelfs de beste mogelijkheid. Twee minuten voor rust schoot doelman Pieter Grimmelius uit een tien metertrap de bal op de paal. 

Hovocubo behield ook in de tweede helft een overwicht. De 1-0 van oud-FCE speler Yoshua St. Juste in de 25e minuut kon na een fout in de Eindhovense defensie niet uitblijven. Nauwelijks een minuut later schoot Mats Velseboer de 2-0 hoog tegen de touwen. FCE ging daarna alle risico’s nemen en werd doelman Pieter Grimmelius ingewisseld voor Oualid Saadouni als vijfde veldspeler. Bij een uitval schoot Mats Velseboer in de slotfase van grote afstand de 3-0 in het lege doel. Uiteindelijk was het weer Velseboer die met zijn derde treffer de eindstrijd definitief besliste.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zaalvoetballers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd
    Bekerfinale

    Zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd

    Voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven staat vrijdagavond om 20.30 uur de bekerfinale tegen Groene Ster op het programma. De laatste prijs van FCE dateert alweer van vier jaar geleden, toen de dubbel werd gepakt. Daarna vertoonden de Eindhovenaren een lichte mate van verval, maar inmiddels is in het Eindhovense kamp alles anders en is de club op alle fronten actief. Algemeen directeur Anil Badloe maakte de successtory en het latere verval van dichtbij mee.