Volledig scherm
Raphael Ortiz de Oliveira (FC Eindhoven) in duel met oud-FCE'er Yoshua St. Juste van Hovocubo. © Orange Pictures

Bekerdroom zaalvoetballers FC Eindhoven is voorbij

De zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben het niet kunnen redden: de finale van de landelijke beker werd een prooi voor Hovocubo. De ploeg uit Hoorn won vrijdagavond verdiend met 4-0.

De Eindhovenaren streden voor ruim 1200 toeschouwers met alles wat ze in zich hadden, maar dat bleek eenvoudigweg niet goed genoeg om de koploper uit de reguliere competitie te verslaan. Tot aan de pauze bood FC Eindhoven goed partij. Het kreeg zelfs de beste mogelijkheid. Twee minuten voor rust schoot doelman Pieter Grimmelius uit een tien metertrap de bal op de paal. 

Hovocubo behield ook in de tweede helft een overwicht. De 1-0 van oud-FCE speler Yoshua St. Juste in de 25e minuut kon na een fout in de Eindhovense defensie niet uitblijven. Nauwelijks een minuut later schoot Mats Velseboer de 2-0 hoog tegen de touwen. FCE ging daarna alle risico’s nemen en werd doelman Pieter Grimmelius ingewisseld voor Oualid Saadouni als vijfde veldspeler. Bij een uitval schoot Mats Velseboer in de slotfase van grote afstand de 3-0 in het lege doel. Uiteindelijk was het weer Velseboer die met zijn derde treffer de eindstrijd definitief besliste.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”