FC Eindhoven won vorig seizoen de BeneCup.
Volledig scherm
FC Eindhoven won vorig seizoen de BeneCup. © Jean Pierre Reijnen

Bekerwinnaar FC Eindhoven opent bekertoernooi thuis tegen Excelsior’31

De zaalvoetballers van FC Eindhoven treffen als huidige bekerwinnaar in de eerste bekerronde Excelsior’31, dat een divisie lager speelt. Het team van coach Jan Vogels speelt thuis. 

De tegenstander uit het Overijsselse Rijssen is met veertien teams een van de grootste zaalvoetbalclubs van het land. Het is een tak van de vereniging waarvan het hoogste amateurteam in de derde divisie zaterdag speelt.

ZVV Eindhoven dat vrijwillig uit de eredivisie degradeerde, krijgt het Lichtenvoordense LZV/Kuijpers op bezoek. Beide ploegen komen dit seizoen in de eerste divisie B uit. De wedstrijden in de eerste bekerronde worden op 20 september gespeeld.

Regiobekerwinnaar Brabantia mag als beloning ook aan de landelijke beker deelnemen. De formatie uit het Eindhovense stadsdeel Strijp treft in de voorronde op 6 september CFM/Transito uit Werkendam. De winnaar mag op 20 september naar Den Haag waar ZVV Den Haag wacht.

BeneCup

Na winst vorig seizoen van de Benecup komt FC Eindhoven dit seizoen ook weer in actie om deze internationale prijs. Tegenstander is ditmaal FT Antwerpen dat de Belgische bekerfinale van Halle Gooik verloor. Wedstrijddata worden later bekend.