Volledig scherm
ZVV-speler Bilal Achenteh gaat naar FC Eindhoven. © Kees Martens

Bilal Achenteh verruilt ‘zijn’ ZVV voor stadgenoot FC Eindhoven

FutsalZaalvoetbalclub FC Eindhoven heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. En meteen wat voor één. Bilal Achenteh gaat zijn liefde ZVV Eindhoven verlaten voor de overstap naar stadgenoot FC Eindhoven. 

Opmerkelijk want Achenteh was jarenlang hét gezicht van de roodwitte kant van de Lichtstad. In april jl. trad ZVV vrijwillig terug uit de eredivisie om het komend seizoen met eigen jeugd een klasse lager te gaan proberen. Voor de 30-jarige Achenteh, bij ZVV in het verleden werkzaam als vice-voorzitter en hoofd technisch beleid, het sein om in de nadagen van zijn voetballoopbaan nog een keer om prijzen te willen spelen.

,,De mate van professionaliteit en de randvoorwaarden bij FCE spreken mijn al jaren enorm aan ”, aldus de Eindhovenaar die op het veld actief is voor vv Gestel. ,,Het geeft mij het gevoel dat ik gewenst ben. Komend seizoen wil ik gaan voor de top en om de prijzen. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

In het verre verleden speelde Achenteh ook al eens voor een andere concurrent van FC Eindhoven (toen nog CFE Ciba), het Veldhovense KW/J&M. Algemeen directeur Anil Badloe van de blauwwitten is content met de eerste versterking. ,,Bilal moet voor meer creativiteit en diepgang op de rechterflank gaan zorgen. Ondanks zijn leeftijd zie ik hem nog wel toetreden tot de nationale top.”