FCE-doelman Manuel Kuijk
Volledig scherm
FCE-doelman Manuel Kuijk © Jean Pierre Reijnen

Blamerende nederlaag zaalvoetballers FC Eindhoven

Met de alles zeggende cijfers van 6-0 werden de zaalvoetballers van FC Eindhoven bij ASV Lebo van de vloer geveegd. Bij rust keek de koploper al tegen een 4-0 achterstand aan. Het was de tweede nederlaag van dit seizoen. De Amsterdamse doelpunten kwamen op naam van Ike Neil (2), Souremly te Vrede (2), Omar Tissoudali en Zaid el Morabiti.

In alle rust leken de zaalvoetballers van FC Eindhoven zich te kunnen voorbereiden op de bekerfinale van 19 april tegen het Vlissingse Groene Ster. Bij ASV Lebo, de landskampioen van 2016, had FCE nog een enkel punt nodig om als koploper de play-offs binnen te stappen. Dat moet nu komende vrijdag gebeuren in het uitduel bij Feyenoord Futsal.

Rapportcijfers

FCE kan nog altijd schitterende rapportcijfers overleggen. Van de twintig duels tot nu toe werden er zeventien gewonnen, één keer gelijkgespeeld (uitgerekend op 9 november van het vorig jaar tegen ASV Lebo, 3-3) en werd alleen een maand daarvoor bij FC Marlène verloren (6-4) en dan nu de smadelijke 6-0 nederlaag bij ASV Lebo.

Vanaf 16 november werden door de blauwwitten alle duels in winst omgezet. Met 105 doelpunten heeft FC Eindhoven tot nu toe de op één na de meeste treffers gemaakt. Slechts 44 keer moets doelman Manuel Kuijk de gang naar het net maken. De minste tegentreffers van allemaal. Alleen in het kampioensjaar 2011-2012 ging FCE met overtuigendere cijfers de nacompetitie in.

Mocht FC Eindhoven als koploper de eindronde ingaan dan biedt dat enkele voordelen. Zo krijgen de blauwwitten als eerste tegenstander de nummer vier in het klassement. Bovendien begint FC Eindhoven met een uitduel.