Volledig scherm
Raphael Ortiz de Oliveira (FC Eindhoven) in duel met oud-FCE'er Yoshua St. Juste van Hovocubo tijdens de bekerfinale van vorige week vrijdag. © Orange Pictures

Cruciale maand zaalvoetballers FC Eindhoven in strijd tegen degradatie

Na de bekerdeceptie van vorige week, waar in de finale van Hovocubo werd verloren (4-0), keren de zaalvoetballers van FC Eindhoven weer terug in de keiharde realiteit van de competitie. Daar wacht zaterdag (19.00 uur sporthal Zuiderpark; Apeldoorn) een cruciaal duel met WSV, dat net als FCE strijd om lijfsbehoud. 

Beide ploegen staan met negentien punten in de directe gevarenzone. De Eindhovenaren speelden een wedstrijd minder. Inmiddels is de achterstand op de veilige negende positie (HV/Veerhuys) opgelopen tot vier punten.

De mannen van coach Jan Vogels wacht in de maand april nog een zwaar programma. Na WSV volgt volgende week vrijdag ZVV Volendam (thuis), op 20 april een andere directe concurrent FC Marlène (uit) en op de laatste speeldag komt TPP Rotterdam naar het Indoor Sportcentrum.

ZVV Eindhoven komt in de eerste divisie vrijdag in actie. De roodwitten spelen in Terborg een uitduel tegen FC Brasil’77. Aanvang 21.00 uur.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen
  ZAALVOETBAL

  FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen

  De zaalvoetballers van FC Eindhoven deden met de 2-1 winst op FC Marlène, derde op de ranglijst, goede zaken. De manier waarop werd gewonnen gaf echter weinig reden tot tevredenheid. Desondanks komen voor FCE de play-offs in zicht. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de Eindhovense koploper voor de nummers vijf - Groene Ster en ASV Lebo - al bijna niet meer te achterhalen. Het verschil bedraagt dertien punten, terwijl FCE een duel minder speelde.
 2. Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoetbal

  Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoet­bal

  De eerste selectie van bondscoach Max Tjaden eerder deze week was een bittere teleurstelling voor de Eindhovense zaalvoetballer Dennis van den Eijnden. Het afgelopen jaar behoorde de speler van FC Eindhoven tijdens de vele oefenduels van Oranje tot de vaste selectie van Tjaden. Nu er echt iets op het spel stond, vond Van den Eijnden zichzelf terug op de reservelijst. Door het wegvallen van de geblesseerde Mohamed Attaibi (FC Marlène) is de multifunctionele zaalvoetballer alsnog opgeroepen.
 3. Nederlands zaalvoetbalteam met grote Eindhovense delegatie naar voorronde WK

  Nederlands zaalvoet­bal­team met grote Eindhoven­se delegatie naar voorronde WK

  Met vijf spelers van FC Eindhoven reist het Nederlands zaalvoetbalteam eind januari af naar Bulgarije waar de voorronde van de WK 2020 wordt gespeeld. Doelman Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali, Oualid Saadouni en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen. Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Landskampioen Hovocubo is met zes zaalvoetballers in de selectie hofleverancier.