Volledig scherm
Raphael Ortiz de Oliveira (FC Eindhoven) in duel met oud-FCE'er Yoshua St. Juste van Hovocubo tijdens de bekerfinale van vorige week vrijdag. © Orange Pictures

Cruciale maand zaalvoetballers FC Eindhoven in strijd tegen degradatie

Na de bekerdeceptie van vorige week, waar in de finale van Hovocubo werd verloren (4-0), keren de zaalvoetballers van FC Eindhoven weer terug in de keiharde realiteit van de competitie. Daar wacht zaterdag (19.00 uur sporthal Zuiderpark; Apeldoorn) een cruciaal duel met WSV, dat net als FCE strijd om lijfsbehoud. 

Beide ploegen staan met negentien punten in de directe gevarenzone. De Eindhovenaren speelden een wedstrijd minder. Inmiddels is de achterstand op de veilige negende positie (HV/Veerhuys) opgelopen tot vier punten.

De mannen van coach Jan Vogels wacht in de maand april nog een zwaar programma. Na WSV volgt volgende week vrijdag ZVV Volendam (thuis), op 20 april een andere directe concurrent FC Marlène (uit) en op de laatste speeldag komt TPP Rotterdam naar het Indoor Sportcentrum.

ZVV Eindhoven komt in de eerste divisie vrijdag in actie. De roodwitten spelen in Terborg een uitduel tegen FC Brasil’77. Aanvang 21.00 uur.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”