Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Degradatie dreigt voor vijfvoudig landskampioen FC Eindhoven

ZAALVOETBALHet is vijf voor twaalf voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven. Met nog vijf wedstrijden op de rol staat het team van coach Jan Vogels voorlaatste en dat betekent als daar geen verandering in komt een plaats in de nacompetitie. 

In die nacompetitie  gaan dan acht teams strijden voor slechts één plaats in de eredivisie. Willen de Eindhovenaren daarin niet terechtkomen dan moet er snel worden gewonnen. De hekkensluiter – in dit geval GZV Watergras met drie punten – degradeert rechtstreeks. De nummer tien en elf – nu WSV en FC Eindhoven – gaan naar de nacompetitie. 

Komende vrijdag gaat FC Eindhoven op bezoek bij HV/Veerhuys. In Hoorn is de aftrap om 20.30 uur. In het resterend programma spelen de Eindhovenaren nog tegen WSV (uit; 7 april), ZVV Volendam (thuis; 13 april), FC Marlène (uit; 20 april) en TPP Rotterdam (thuis; 28 april).

Eerste divisie

ZVV Eindhoven lijkt in de eerste divisie na het 3-5 verlies tegen directe concurrent en koploper PFC, veroordeelt tot een plaats in de nacompetitie voor promotie. Ook in de op een na hoogste landelijke klasse zijn nog vijf duels te gaan. De achterstand van ZVV op PFC bedraagt vijf punten. ZVV gaat vrijdag op bezoek bij ZVG Cagemax. Aanvang in Gorinchem: 21.30 uur.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen
  ZAALVOETBAL

  FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen

  De zaalvoetballers van FC Eindhoven deden met de 2-1 winst op FC Marlène, derde op de ranglijst, goede zaken. De manier waarop werd gewonnen gaf echter weinig reden tot tevredenheid. Desondanks komen voor FCE de play-offs in zicht. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de Eindhovense koploper voor de nummers vijf - Groene Ster en ASV Lebo - al bijna niet meer te achterhalen. Het verschil bedraagt dertien punten, terwijl FCE een duel minder speelde.
 2. Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoetbal

  Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoet­bal

  De eerste selectie van bondscoach Max Tjaden eerder deze week was een bittere teleurstelling voor de Eindhovense zaalvoetballer Dennis van den Eijnden. Het afgelopen jaar behoorde de speler van FC Eindhoven tijdens de vele oefenduels van Oranje tot de vaste selectie van Tjaden. Nu er echt iets op het spel stond, vond Van den Eijnden zichzelf terug op de reservelijst. Door het wegvallen van de geblesseerde Mohamed Attaibi (FC Marlène) is de multifunctionele zaalvoetballer alsnog opgeroepen.