Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Degradatie dreigt voor vijfvoudig landskampioen FC Eindhoven

ZAALVOETBALHet is vijf voor twaalf voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven. Met nog vijf wedstrijden op de rol staat het team van coach Jan Vogels voorlaatste en dat betekent als daar geen verandering in komt een plaats in de nacompetitie. 

In die nacompetitie  gaan dan acht teams strijden voor slechts één plaats in de eredivisie. Willen de Eindhovenaren daarin niet terechtkomen dan moet er snel worden gewonnen. De hekkensluiter – in dit geval GZV Watergras met drie punten – degradeert rechtstreeks. De nummer tien en elf – nu WSV en FC Eindhoven – gaan naar de nacompetitie. 

Komende vrijdag gaat FC Eindhoven op bezoek bij HV/Veerhuys. In Hoorn is de aftrap om 20.30 uur. In het resterend programma spelen de Eindhovenaren nog tegen WSV (uit; 7 april), ZVV Volendam (thuis; 13 april), FC Marlène (uit; 20 april) en TPP Rotterdam (thuis; 28 april).

Eerste divisie

ZVV Eindhoven lijkt in de eerste divisie na het 3-5 verlies tegen directe concurrent en koploper PFC, veroordeelt tot een plaats in de nacompetitie voor promotie. Ook in de op een na hoogste landelijke klasse zijn nog vijf duels te gaan. De achterstand van ZVV op PFC bedraagt vijf punten. ZVV gaat vrijdag op bezoek bij ZVG Cagemax. Aanvang in Gorinchem: 21.30 uur.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”