Volledig scherm
Dennis van den Eijnden, zaalvoetballer FC EIndhoven Futsal © -

Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoetbal

De eerste selectie van bondscoach Max Tjaden eerder deze week was een bittere teleurstelling voor de Eindhovense zaalvoetballer Dennis van den Eijnden. Het afgelopen jaar behoorde de speler van FC Eindhoven tijdens de vele oefenduels van Oranje tot de vaste selectie van Tjaden. Nu er echt iets op het spel stond, vond Van den Eijnden zichzelf terug op de reservelijst. Door het wegvallen van de geblesseerde Mohamed Attaibi (FC Marlène) is de multifunctionele zaalvoetballer alsnog opgeroepen. 

Het Nederlands zaalvoetbalteam neemt volgende week in het Bulgaarse Varna deel aan de voorronde van het kwalificatietoernooi voor het WK. Tegenstanders zijn Estland, Montenegro en gastland Bulgarije. De eerste twee landen plaatsen zich voor de Main Round. FC Eindhoven is samen met landskampioen Hovocubo hofleverancier. Naast Van den Eijnden zijn ook doelman Manuel Kuijk, Oualid Saadouni, Jordany Martinus, Jamal El Ghannouti en Mouhcine Zerouali geselecteerd.

  1. Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Lat wordt bij zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.