Volledig scherm
PREMIUM
FC Eindhoven blijft behouden voor de eredivisie. © Jean Pierre Reijnen

Een seizoen om vlug te vergeten voor FC Eindhoven: 'Door de ondergrens gegaan'

ReportageFC Eindhoven blijft behouden voor de eredivisie. De zaalvoetbaltak van de blauwwitten moest winnen van play-offkandidaat TPP Rotterdam om zeker te zijn van handhaving. Het werd maar liefst 9-1. Daarmee werd de gevreesde nacompetitie ontlopen.

Hoe heeft het toch zover kunnen komen bij de meest succesvolle zaalvoetbalclub van deze eeuw en nog altijd de vice-kampioen van Nederland. Algemeen directeur Anil Badloe van FC Eindhoven hoeft niet lang te zoeken naar de oorzaken: ,,De selectie was eind vorig seizoen volledig rond", aldus de eindverantwoordelijke. ,,Op het laatste moment besloten twee spelers, ondanks getekende overeenkomsten, een andere weg te kiezen. De KNVB bevestigde dat de overeenkomsten met ons bindend waren, om vervolgens daarop terug te komen." Badloe verwijt zichzelf daarin enige naïviteit. ,,Ik loop lang genoeg mee om te weten hoe snel spelers van mening kunnen veranderen, maar dacht dat het goed was ingedekt."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zaalvoetballers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd
    Bekerfinale

    Zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd

    Voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven staat vrijdagavond om 20.30 uur de bekerfinale tegen Groene Ster op het programma. De laatste prijs van FCE dateert alweer van vier jaar geleden, toen de dubbel werd gepakt. Daarna vertoonden de Eindhovenaren een lichte mate van verval, maar inmiddels is in het Eindhovense kamp alles anders en is de club op alle fronten actief. Algemeen directeur Anil Badloe maakte de successtory en het latere verval van dichtbij mee.