Volledig scherm
PREMIUM
FC Eindhoven blijft behouden voor de eredivisie. © Jean Pierre Reijnen

Een seizoen om vlug te vergeten voor FC Eindhoven: 'Door de ondergrens gegaan'

ReportageFC Eindhoven blijft behouden voor de eredivisie. De zaalvoetbaltak van de blauwwitten moest winnen van play-offkandidaat TPP Rotterdam om zeker te zijn van handhaving. Het werd maar liefst 9-1. Daarmee werd de gevreesde nacompetitie ontlopen.

Hoe heeft het toch zover kunnen komen bij de meest succesvolle zaalvoetbalclub van deze eeuw en nog altijd de vice-kampioen van Nederland. Algemeen directeur Anil Badloe van FC Eindhoven hoeft niet lang te zoeken naar de oorzaken: ,,De selectie was eind vorig seizoen volledig rond", aldus de eindverantwoordelijke. ,,Op het laatste moment besloten twee spelers, ondanks getekende overeenkomsten, een andere weg te kiezen. De KNVB bevestigde dat de overeenkomsten met ons bindend waren, om vervolgens daarop terug te komen." Badloe verwijt zichzelf daarin enige naïviteit. ,,Ik loop lang genoeg mee om te weten hoe snel spelers van mening kunnen veranderen, maar dacht dat het goed was ingedekt."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”