Volledig scherm
PREMIUM
FC Eindhoven blijft behouden voor de eredivisie. © Jean Pierre Reijnen

Een seizoen om vlug te vergeten voor FC Eindhoven: 'Door de ondergrens gegaan'

ReportageFC Eindhoven blijft behouden voor de eredivisie. De zaalvoetbaltak van de blauwwitten moest winnen van play-offkandidaat TPP Rotterdam om zeker te zijn van handhaving. Het werd maar liefst 9-1. Daarmee werd de gevreesde nacompetitie ontlopen.

Hoe heeft het toch zover kunnen komen bij de meest succesvolle zaalvoetbalclub van deze eeuw en nog altijd de vice-kampioen van Nederland. Algemeen directeur Anil Badloe van FC Eindhoven hoeft niet lang te zoeken naar de oorzaken: ,,De selectie was eind vorig seizoen volledig rond", aldus de eindverantwoordelijke. ,,Op het laatste moment besloten twee spelers, ondanks getekende overeenkomsten, een andere weg te kiezen. De KNVB bevestigde dat de overeenkomsten met ons bindend waren, om vervolgens daarop terug te komen." Badloe verwijt zichzelf daarin enige naïviteit. ,,Ik loop lang genoeg mee om te weten hoe snel spelers van mening kunnen veranderen, maar dacht dat het goed was ingedekt."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nederlands zaalvoetbalteam met grote Eindhovense delegatie naar voorronde WK

    Nederlands zaalvoet­bal­team met grote Eindhoven­se delegatie naar voorronde WK

    Met vijf spelers van FC Eindhoven reist het Nederlands zaalvoetbalteam eind januari af naar Bulgarije waar de voorronde van de WK 2020 wordt gespeeld. Doelman Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali, Oualid Saadouni en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen. Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Landskampioen Hovocubo is met zes zaalvoetballers in de selectie hofleverancier.
  2. Zaalvoetballers FC Eindhoven in laagste versnelling naar halve bekerfinale

    Zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven in laagste versnel­ling naar halve bekerfina­le

    Met opvallend gemak koerste FC Eindhoven via Tigers Roermond richting halve finale van de landelijke zaalvoetbalbeker. De Eindhovenaren hadden weinig moeite met de Limburgse nummer vijf uit de competitie. De 8-0 winst was een magere afspiegeling van het vertoonde spel. Het enige verwijt wat de thuisploeg kon worden gemaakt was dat het voor de pauze de wedstrijd niet vroegtijdig besliste (ruststand 2-0).