Samir Toub
Volledig scherm
Samir Toub © Coöperatie Eredivisie Zaalvoetbal

Eindhovenaar Samir Toub nieuwe voorzitter Eredivisie Zaalvoetbal

De gezamenlijke clubs in de eredivisie zaalvoetbal hebben Eindhovenaar Samir Toub gekozen tot nieuwe voorzitter. Hij volgt de in januari overleden Jaap Verkroost op. 

De Coöperatie Eredivisie Zaalvoetbal behartigt de belangen van de clubs, verzorgt de promotie van de competitie en exploiteert de media- en sponsoring rechten, in nauwe afstemming met de KNVB die de competitie organiseert.

Samir Toub is een bekende in de zaalvoetbalwereld. Bij FC Eindhoven Futsal zette hij maatschappelijke projecten op en werd hij bestuurslid en adviseur. Zijn expertise gaat hij nu inzetten voor Eredivisie Zaalvoetbal, dat komend jaar wil inzetten op innovatie en professionalisering van de competitie en maatschappelijke projecten. Toub: ,,Ik word vooral enthousiast van clubs die bewust bezig zijn met hun maatschappelijke rol. Als de clubs zich verenigen kun je daadwerkelijk stappen zetten voor het Nederlands zaalvoetbal. Graag draag ik hier een steentje aan bij.”

Toub vervulde in het recente verleden zes jaar formele functies binnen het bestuur van FC Eindhoven en was van 2015-2017 voorzitter. Momenteel is Toub lid van de Raad van Advies van de blauwwitten.

In het dagelijks leven is de Eindhovenaar uit het stadsdeel Tongelre raadslid van Groen Links Eindhoven. Bij de afgelopen verkiezingen voor de Provinciale Staten was Toub verkiesbaar voor een functie als statenlid, maar zijn partij kreeg niet voldoende stemmen.