Volledig scherm
Oualid Saadouni © FC Eindhoven Futsal

FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen

ZAALVOETBALDe zaalvoetballers van FC Eindhoven deden met de 2-1 winst op FC Marlène, derde op de ranglijst, goede zaken. De manier waarop werd gewonnen gaf echter weinig reden tot tevredenheid. Desondanks komen voor FCE de play-offs in zicht. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de Eindhovense koploper voor de nummers vijf - Groene Ster en ASV Lebo - al bijna niet meer te achterhalen. Het verschil bedraagt dertien punten, terwijl FCE een duel minder speelde.

Het duel tegen de ploeg uit Heerhugowaard liet aan duidelijkheid niets te wensen over. De bezoekers leverden met het gemis van doelman Peter Rozenbeek, Mo Attaibi en de bekende straatvoetballer Issy Hamdaoui behoorlijk aan kwaliteit in. Bij FC Eindhoven ontbrak alleen de langdurig geblesseerde keeper Pieter Grimmelius.

Voor rust blonk de thuisploeg uit in het missen van grote en kleine mogelijkheden. Door treffers van Mouhcine Zerouali en Oualid Saadouni stond het halverwege 2-0.

Na de pauze kantelde de wedstrijd. FCE kwam regelmatig onder grote druk te staan. Het leidde in de 29ste minuut tot de 2-1 door een doelpunt van Nabil Akkazoun. In de laatste tien minuten was het voor de blauwwitten af en toe billen knijpen. Uiteindelijk liep het maar met goed af.

Zorgen ZVV

ZVV Eindhoven mag zich serieus zorgen gaan maken. Weer werd de formatie van coach Imad Bouazzaoui op een nederlaag getrakteerd. Met slechts vijf basiskrachten en vier jeugdspelers liep het duel bij de huidige landskampioen en bekerhouder Hovocubo uit op een regelrecht debacle. Halverwege keken de Eindhovenaren al tegen een 8-0 achterstand aan. Het liep na veertig minuten zaalvoetbal in de dubbele cijfers, 12-1. De eretreffer kwam bij een 12-0 stand op naam van Jamie Dekkers.

ZVV kan de nacompetitie bijna niet meer ontlopen. De achterstand op de negende plaats waar ZVV Volendam nu staat, is nu al tien punten. Ook rechtstreekse degradatie behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Met één punt voorsprong op Zeemacht, dat zaterdag in actie komt tegen Groene Ster, is het nog altijd uitkijken geblazen. Veel blessures en onnodige schorsingen brachten de ploeg van coach Imad Bouazzaoui de afgelopen tijd uit balans. Het herstel laat nog steeds op zich wachten.