Volledig scherm
Pieter Grimmelius. © Martijn Pauw

FC Eindhoven hofleverancier Nederlands Zaalvoetbalteam

EINDHOVEN – Met vijf spelers is FC Eindhoven Zaal hofleverancier in de selectie van bondscoach Max Tjaden. Oranje speelt op 23 – en 24 januari in Zwolle twee oefenduels tegen vice-wereldkampioen Rusland.

Doelman Pieter Grimmelius, Oualid Saadouni, Lahcen Bouyouzan en Jordany Martinus zijn door de bondscoach geselecteerd. Naar goed gebruik nodigt Tjaden ook twee spelers van Jong Oranje uit die aan het grote werk mogen ruiken. Tim van den Akker is daardoor de vijfde speler van de blauwwitten die een uitnodiging ontving.

Het Nederlands zaalvoetbalteam is in voorbereiding op het EK 2018 in Slovenië. Daarvoor moet het in april een kwalificatietoernooi spelen in Wit-Rusland met Italië en Wit-Rusland als tegenstander. De derde opponent in poule 1 is begin februari bekend. Dat wordt Israël, Georgië, Schotland of Zwitserland. De winnaars van de zeven groepen plaatsen zich voor het EK dat over ruim een jaar plaatsvindt. De zeven nummers twee plus de beste nummer drie van de zeven poules, gaan door naar de play-offs.