Volledig scherm
Dennis van den Eijnden. © Martijn Pauw

FC Eindhoven loopt tegen eerste nederlaag aan

EINDHOVEN – De zaalvoetballers van FC Eindhoven hebben het tegen GZV Watergras niet kunnen bolwerken. De ploeg van coach Jan Vogels verloor voor het eerst dit seizoen. Het werd in Gouda 7-6 voor de runner-up.

Daar zag het voor rust helemaal niet naar uit. Soeverein begonnen de Eindhovenaren aan het duel en stonden na zes minuten al op een 1-3 voorsprong. Soufian Charraoui, Oualid Saadouni en Jordany Martinus tekenden voor de doelpunten in een uiterste vermakelijke wedstrijd. Nog voor rust leek FCE de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. In de slotfase van de eerste helft kwam Watergras terug tot 2-3 waarna de ruststand na een eigen doelpunt van de thuisploeg werd bepaald op 2-4.

Na de pauze kwamen de Eindhovenaren in recordtempo op een 6-4 achterstand te staan. Coach Vogels wisselde doelman Ian Willems in voor een vijfde veldspeler. Via een treffer van Dennis van den Eijnden werd het 6-5 waarna GZV weer uitliep naar 7-5. Wederom Van den Eijnden bepaalde in de slotfase de eindstand op 7-6.