Volledig scherm
Het team van FC Eindhoven 2015-2016. © Martijn Pauw

FC Eindhoven wil goede reeks voortzetten

EINDHOVEN – Nog altijd zijn de zaalvoetballers van FC Eindhoven ongeslagen. Na zes duels geeft de ploeg van coach Jan Vogels in de eredivisie samen met ’t Knooppunt de toon aan. Alleen tegen stadgenoot ZVV Eindhoven werd met 3-3 gelijk gespeeld.

Hovocubo verloor nog geen punt, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Afgelopen week speelden vier spelers van FC Eindhoven met het Nederlandse zaalvoetbalteam in Servië twee oefenduels. Jordany Martinus en Dennis van den Eijnden maakten hun debuut. Lahcen Bouyouzan scoorde zijn eerste doelpunt voor Oranje. Ook Mo Allouch kwam in actie. Kenan Koseoglu speelde twee oefenpartijen met Turkije.

Zaterdag staat een uitduel in Den Bosch bij FCK De Hommel op het programma. In het verleden verhitte duels met enkele malen de landstitel als inzet. FCK acteert tegenwoordig op een bescheidener niveau nadat de hoodsponsor noodgedwongen moest afhaken. Normaal speelt de Bossche formatie zijn thuisduels in De Maaspoort. Ditmaal wordt uitgeweken naar sporthal De Schutskamp waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.

ZVV Eindhoven speelt zaterdag een thuisduel. In sporthal Genderbeemd komt Groene Ster uit Vlissingen op bezoek. Aanvangstijd: 18.00 uur.