Jamal El Ghannouti in actie voor Oranje (archiefbeeld)
Volledig scherm
Jamal El Ghannouti in actie voor Oranje (archiefbeeld) © Orange Pictures

Flinke afvaardiging zaalvoetballers FC Eindhoven in Oranje

Met recordinternational Jamal El Ghannouti, Jordany Martinus, Mouhcine Zerouali en doelman Manuel Kuijk levert FC Eindhoven een flinke bijdrage aan de selectie van Oranje dat komende week een dubbele oefeninterland tegen België afwerkt. Op zondag (16.00 uur) en maandag 14.00 uur) wordt op de KNVB Campus in Zeist achter gesloten deuren gespeeld.

Eindhovenaar Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Net als zijn plaatsgenoot Ferd Pasaribu die voor het Belgische Eisden Dorp uitkomt. Landskampioen Hovocubo is met vijf spelers in de selectie hofleverancier. Later deze maand op 23 – en 24 september volgen nog twee oefenpartijen tegen Servië.

Nederland speelt volgende maand in Roemenië de tweede kwalificatieronde voor plaatsing van het WK zaalvoetbal dat volgend jaar september in Litouwen wordt gehouden. In Platra Neamt (Noordoost Roemenië) neemt de selectie van bondscoach Max Tjaden het op tegen het gastland, Albanië en Kazachstan. Voor het eerst sinds 1996 wordt er weer in Europa gestreden om de mondiale titel. Argentinië is de huidige wereldkampioen.