Volledig scherm
Adnan Asbaa.

Grote stap voorwaarts ZVV Eindhoven in strijd tegen degradatie

Met een 2-5 overwinning bij Zeemacht is de nacompetitie voor de zaalvoetballers van ZVV Eindhoven beduidend dichterbij gekomen. De winst werd voor de poorten van de hel weggesleept. Directe degradatie lijkt voor de Eindhovenaren nu waarschijnlijk afgewend.

Grote man aan Eindhovense zijde werd ongewild Burak Ozdemir. De veldspeler moest na drie minuten al onder de lat na een rode kaart voor keeper Alper Aytas die hands maakte buiten de beruchte zone. Ozdemir, normaal niet eens basisspeler, hield gedurende het restant van 37 minuten zowat alles tegen wat maar mogelijk was.

Bij rust stond ZVV op een 1-2 voorsprong. De handsbal van Aytas betekende meteen een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Adnan Asbaa en Ieljas Achenteh (strafschop) brachten nog voor de pauze de hoop terug bij de roodwitten.

Halverwege de tweede helft maakte Asbaa er 1-3 van. Heel even kwam Zeemacht terug, 2-3. Daarna voltrokken wederom Asbaa (zijn derde treffer) en Ieljas Achenteh het vonnis over de ploeg uit Den Helder.

Heroïsche duels

Zeemacht en ZVV Eindhoven vochten de afgelopen jaren vele heroïsche duels uit. De afgelopen drie seizoenen kwamen beide ploegen elkaar telkens in de nacompetitie tegen. ZVV trok iedere keer aan het langste eind. Vorig seizoen was het verschil in de finale van de nacompetitie het geringst. Via een gewonnen strafschoppenreeks mochten de Eindhovenaren alsnog in de eredivisie uitkomen. Doordat ’t Knooppunt bij aanvang van de competitie vanwege criminele activiteiten uit de eredivisie werd gezet, promoveerde Zeemacht alsnog.

ZVV moet de komende weken nog twee keer vol aan de bak. Vrijdag komt Groene Ster in sporthal Genderbeemd op bezoek. Een week later staat het uitduel bij Tigers op het programma. Mocht het op doelsaldo aankomen dan delft de ploeg van coach Imad Bouazzaoui waarschijnlijk het onderspit. ZVV (-51) staat in punten gelijk met White Stones (-47). Zeemacht heeft drie punten minder, maar een beduidend beter doelsaldo (-33).