Volledig scherm
FC Eindhoven viert feest na het winnen van de Benecup. © Jean Pierre Reijnen

Historische winst zaalvoetballers FC Eindhoven; Benecup eerste internationale prijs

Voor de eerste keer in de historie pakten de zaalvoetballers van FC Eindhoven een internationale prijs. Met een 1-1 gelijkspel tegen het Belgische Proost Lierse werd vrijdagavond de Benecup veroverd. Drie weken geleden won de koploper uit de eredivisie van de huidige nummer vijf uit de Belgische competitie; 2-4.

Het was de eerste keer dat de Eindhovenaren om de Benecup speelden. Meteen met succes. Onder het toeziend oog van een deel van de Eindhovense raad kwam de bekerwinst gedurende de gehele wedstrijd niet echt in gevaar.

De opening van de thuisploeg was ijzersterk. Jordany Martinus pegelde in de tweede minuut al de 1-0 binnen. Dat was voor de Belgen het sein om meteen risico’s te gaan nemen. Doelman Joevin Durot toog als vijfde veldspeler regelmatig mee naar voren. Tot aan de rust bleef het bij de ene treffer van Martinus.

Dat werd na de pauze anders. De versnelling ging bij de bezoekers een tandje hoger. Daarbij moest FCE ver terug. In de 22ste minuut schoot Anik Aiyoub de 1-1 binnen. Proost Lierse maakte het zichzelf vervolgens bijzonder moeilijk nadat aanvaller Yassine Qoli met een rode kaart moest vertrekken na een slaande beweging richting FC Eindhoven-verdediger Mo Allouch. De Belgische formatie bleef in de slotfase wanhopig aanvallen. FC Eindhoven hield echter gemakkelijk stand.

Volledig scherm
Jordany Martinus © FC Eindhoven Futsal
  1. Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Lat wordt bij zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.