Volledig scherm
© Martijn Pauw

Hoopvol begin zaalvoetballers FC Eindhoven leidt wéér tot niets

De hooggespannen verwachtingen op een succesvolle tweede seizoenshelft van FC Eindhoven werden bij landskampioen ’t Knooppunt vooralsnog niet waargemaakt, Na een hoopvolle 0-2 voorsprong binnen drie minuten, leed de formatie van coach Jan Vogels in een duel dat vooral na rust bol stond van spanning alsnog een 8-5 nederlaag.

Van de twee nieuwe Brazilianen die tijdens de winterstop werden aangetrokken was Raphinha speelgerechtigd. Dorigo Ticz moest op de tribune plaatsnemen. Het was Raphinha die na twee minuten zijn faam als topschutter meteen waarmaakte en de Eindhovenaren op een 0-1 voorsprong bracht. Jeroen Hakkens tilde even later de stand naar 0-2.

Daarna was het gedaan. Bij rust keek FCE tegen een 5-2 achterstand aan. Het werd uiteindelijk 8-5. De Eindhovense doelpunten na de pauze kwamen op naam van Romano ter Linden (2)en Jeroen Hakkens.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”