Volledig scherm
FC Eindhoven-coach Jan Vogels © FC Eindhoven Futsal

Koploper FC Eindhoven geeft geen krimp; ZVV verder in problemen

ZAALVOETBALDe zaalvoetballers van FC Eindhoven blijven de toon aanvoeren. Bij Tigers Roermond werd in een matig duel met 2-4 gewonnen. Bovendien ging directe concurrent Hovocubo verrassend met 5-4 ten onder bij ZVV Volendam. De ploeg van coach Jan Vogels heeft nu een voorsprong van drie punten. Bovendien speelde de formatie uit Hoorn een wedstrijd meer.

FCE had het in Roermond lange tijd moeilijk. Bij rust stond er een 2-2 stand op het scorebord. Na een 0-2 voorsprong (doelpunten Jamal El Ghannouti en Mouhcine Zerouali) kwam de Limburgse formatie voor rust nog op gelijke hoogte. Het was topschutter Raphinha die zeven minuten na rust het verschil maakte, 2-3. Via een treffer van Jordany Martinus werd het vlak voor tijd 2-4. De Eindhovenaren troffen Tigers Roermond al twee keer eerder dit seizoen. Vorige maand won FCE in de kwartfinale van de beker met 8-0 van de Limburgers. In de eerste competitieronde werd het 6-1 in Eindhovens voordeel.

Genomineerd

FC Eindhoven-coach Jan Vogels is genomineerd voor de titel van Eindhovense sportcoach van het jaar. De concurrenten van Vogels zijn PSV-trainer Mark van Bommel en Edwin Jongejans (schoonspringen) Een vakjury, waarin voormalig topschaatster Annamarie Thomas en voormalig PSV-voorzitter Tiny Sanders zitten, kiest op 11 februari de winnaar.

Problemen ZVV Eindhoven alsmaar groter

Hoewel er nog zeven duels zijn te gaan, dreigt het met de zaalvoetballers van ZVV Eindhoven dit seizoen mis te gaan. Tegen ASV Lebo, dat nog volop in de race is voor een plaats in de play-offs, werd met 1-5 verloren. De rust ging in met een 1-2 stand. Na een 0-2 achterstand maakte Umur Agir er vlak voor rust 1-2 van. Na de pauze liep ASV Lebo verder uit naar de 1-5 eindstand. Het heenduel op 5 oktober vorig jaar was ook al een prooi voor de hoofdstedelingen; 9-2.

De Eindhovenaren maakten dit seizoen hun rentree in de eredivisie. Aanvankelijk was de start veelbelovend. Met vier punten uit drie duels kwam ZVV goed uit de startblokken. Daarna werd vijf keer achter elkaar verloren. Veel blessures en onnodige schorsingen brachten de ploeg van coach Imad Bouazzaoui vervolgens uit balans. Tot op de dag van vandaag is de periode van herstel nog niet ingetreden.