Pieter Grimmelius.
Volledig scherm
Pieter Grimmelius.

Laatste competitieduel FC Eindhoven in teken afscheid doelman Pieter Grimmelius

FutsalHet laatste competitieduel van FC Eindhoven tegen White Stones had niets meer om het lijf. De ploeg van coach Jan Vogels won gemakkelijk met 7-4 (1-1 ruststand) van Whites Stones dat de nacompetitie ingaat voor lijfbehoud. 

De Eindhovense doelpunten kwamen op naam van Raphinha (2), Mouhcine Zerouali (2), Jamal El Ghannouti (2) en Jordany Martinus. Op vrijdag 26 april start FC Eindhoven de play-offs met een uitduel bij FC Marlène, de nummer vier van de ranglijst.

Afscheid

Toch ontstond er afgelopen week enige ophef binnen FC Eindhoven waardoor er op de tribunes van het Indoor Sportcentrum voldoende stof tot gesprek was. Immers routinier Pieter Grimmelius liet op vrijdag weten te gaan stoppen. Een ingescheurde linkerkruisband is de oorzaak dat de keeper die alle dertien successen van FC Eindhoven meemaakte het einde van zijn loopbaan aankondigde. 

Het kost de 31-jarige goalie teveel moeite om het hele traject van negen tot twaalf maanden van hersteltrainingen weer in te gaan met het risico dat hij niet meer op het oude niveau terugkeert. ,,Het is mooi geweest”, aldus Grimmelius. ,,Het viel niet meer mee om me te motiveren. Zeker omdat ik vier jaar eerder met dezelfde blessure aan mijn rechterkruisband te maken heb gehad en wist wat het inhield om terug te keren.”

Grimmelius kijkt tevreden terug op zijn zaalvoetballoopbaan. ,,Ik heb alles gewonnen wat er op dit niveau te winnen is. Bovendien heb ik thuis een vrouw en twee kinderen die ook aandacht nodig hebben.”

Successen

Vijf landstitels, vier supercups, drie KNVB bekers en een Benecup werden door FC Eindhoven met Grimmelius in de selectie vanaf 2010 behaald. De Tilburger is daarmee de laatste speler uittredende speler die bij alle successen betrokken was. Twaalf seizoenen speelde Grimmelius niet alleen voor FCE, maar ook 32 keer voor Oranje. Was in 2010 en 2011 de beste keeper van Nederland, beste keeper op het jeugd EK in Sint Petersburg en in 2014 op het EK in Antwerpen actief.

Op 4 mei staat er een afscheidsduel gepland voor de pechvolle doelman. Van 13.30 uur tot 14.30 uur speelt oud-Oranje tegen oud FC Eindhoven.

ZVV Eindhoven

Met een 5-5 gelijkspel (ruststand 2-2) bij Tigers Roermond eindigde de competitie voor ZVV Eindhoven. Burak Ozdemir (2), Tarik Ouzalah, Ieljas Achenteh en Adnan Asbaa schoten raak voor ZVV. Het laatste duel was voor de ploeg van coach Imad Bouazzaoui alleen van statistische waarde. De Eindhovenaren gaan de nacompetitie in voor handhaving.