Volledig scherm
FC Eindhoven wint Benecup in december 2018. © Jean Pierre Reijnen

Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.

Algemeen directeur Anil Badloe is tevreden met de mutaties. ,,We hadden vorig seizoen een evenwichtige selectie. De kern van deze groep hebben we ook vastgelegd voor een langere periode.” De lat gaat volgens de Eindhovenaar komend seizoen omhoog: ,,Wederom zal het bereiken van de eindronde minimaal de doelstelling zijn, met een bekerfinale en kampioenschapsfinale binnen handbereik. Het bereiken van de halve finale van de play-offs om de landstitel is echter niet genoeg volgend seizoen.”

FC Eindhoven won deze jaargang de nationale beker door in de finale met 4-0 te winnen van Groene Ster. Als koploper ging de ploeg van coach Jan Vogels de eindronde in. In de halve finale was FC Marlène echter twee keer te sterk. In Heerhugowaard werd het 7-6 (na verlenging) voor de thuisploeg. Acht dagen later ging FCE in de eigen hal weer ten onder; 2-4.