Volledig scherm
Pieter Grimmelius.

Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

FutsalDe wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”

Zijn gedachten gingen meteen terug naar vier jaar geleden. Toen werd er een trauma aan de voorste kruisbanden en een gescheurde binnenmeniscus in zijn rechterknie geconstateerd. ,,Ditmaal dezelfde kwetsuur, alleen is nu mijn linkerknie het lijdend voorwerp. Ik heb het allemaal al eens meegemaakt, dus weet wat er komen gaat. Ik ben er letterlijk doodziek van.”

Aanvankelijk was er na een MRI-scan enige twijfel over de aard van zijn knieblessure. De 30-jarige servicemonteur bij VDL liet afgelopen week bij Bergman Clinics in Naarden een second opinion uitvoeren. Wat Grimmelius vreesde, bleek uiteindelijk de keiharde waarheid.

Komende dinsdag gaat de pechvolle keeper al onder het mes. Daarna volgt een loodzware periode van herstel. Grimmelius:,,Ze halen een pees uit mijn hamstring. Daar maken ze een nieuwe kruisband van. Het revalidatieproces gaat, mits zonder tegenslagen en een goed begeleiding, negen tot twaalf maanden duren.”

De 32-voudige international begon extra gemotiveerd aan dit seizoen. Zijn concurrent bij Oranje Manuel Kuijk was naar Eindhoven gekomen en met hem moest Grimmelius de concurrentie aangaan voor een basisplaats. De keeper blijft ondanks alles strijdbaar. ,,Ik ga er alles aan doen om weer gezond te worden en fit terug te keren.”