Volledig scherm
Pieter Grimmelius.

Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

FutsalDe wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”

Zijn gedachten gingen meteen terug naar vier jaar geleden. Toen werd er een trauma aan de voorste kruisbanden en een gescheurde binnenmeniscus in zijn rechterknie geconstateerd. ,,Ditmaal dezelfde kwetsuur, alleen is nu mijn linkerknie het lijdend voorwerp. Ik heb het allemaal al eens meegemaakt, dus weet wat er komen gaat. Ik ben er letterlijk doodziek van.”

Aanvankelijk was er na een MRI-scan enige twijfel over de aard van zijn knieblessure. De 30-jarige servicemonteur bij VDL liet afgelopen week bij Bergman Clinics in Naarden een second opinion uitvoeren. Wat Grimmelius vreesde, bleek uiteindelijk de keiharde waarheid.

Komende dinsdag gaat de pechvolle keeper al onder het mes. Daarna volgt een loodzware periode van herstel. Grimmelius:,,Ze halen een pees uit mijn hamstring. Daar maken ze een nieuwe kruisband van. Het revalidatieproces gaat, mits zonder tegenslagen en een goed begeleiding, negen tot twaalf maanden duren.”

De 32-voudige international begon extra gemotiveerd aan dit seizoen. Zijn concurrent bij Oranje Manuel Kuijk was naar Eindhoven gekomen en met hem moest Grimmelius de concurrentie aangaan voor een basisplaats. De keeper blijft ondanks alles strijdbaar. ,,Ik ga er alles aan doen om weer gezond te worden en fit terug te keren.”

 1. FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen
  ZAALVOETBAL

  FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen

  De zaalvoetballers van FC Eindhoven deden met de 2-1 winst op FC Marlène, derde op de ranglijst, goede zaken. De manier waarop werd gewonnen gaf echter weinig reden tot tevredenheid. Desondanks komen voor FCE de play-offs in zicht. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de Eindhovense koploper voor de nummers vijf - Groene Ster en ASV Lebo - al bijna niet meer te achterhalen. Het verschil bedraagt dertien punten, terwijl FCE een duel minder speelde.
 2. Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoetbal

  Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoet­bal

  De eerste selectie van bondscoach Max Tjaden eerder deze week was een bittere teleurstelling voor de Eindhovense zaalvoetballer Dennis van den Eijnden. Het afgelopen jaar behoorde de speler van FC Eindhoven tijdens de vele oefenduels van Oranje tot de vaste selectie van Tjaden. Nu er echt iets op het spel stond, vond Van den Eijnden zichzelf terug op de reservelijst. Door het wegvallen van de geblesseerde Mohamed Attaibi (FC Marlène) is de multifunctionele zaalvoetballer alsnog opgeroepen.
 3. Nederlands zaalvoetbalteam met grote Eindhovense delegatie naar voorronde WK

  Nederlands zaalvoet­bal­team met grote Eindhoven­se delegatie naar voorronde WK

  Met vijf spelers van FC Eindhoven reist het Nederlands zaalvoetbalteam eind januari af naar Bulgarije waar de voorronde van de WK 2020 wordt gespeeld. Doelman Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali, Oualid Saadouni en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen. Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Landskampioen Hovocubo is met zes zaalvoetballers in de selectie hofleverancier.