Volledig scherm
Mouhcine Zerouali (rechts) en Oualid Saadouni. © Pix4Profs/René Schotanus

Nederlands zaalvoetbalteam met grote Eindhovense delegatie naar voorronde WK

Met vijf spelers van FC Eindhoven reist het Nederlands zaalvoetbalteam eind januari af naar Bulgarije waar de voorronde van de WK 2020 wordt gespeeld. Doelman Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali, Oualid Saadouni en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen. Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Landskampioen Hovocubo is met zes zaalvoetballers in de selectie hofleverancier.

Nederland (27e op FIFA ranking) is ingedeeld in een groep met Estland (102), Montenegro (55) en gastland Bulgarije (92). De eerste twee landen in de poule plaatsen zich voor de Main Round die later dit jaar in oktober wordt afgewerkt.

Het WK zaalvoetbal wordt in september 2020 gehouden in Litouwen. Voor het eerst sinds 1996 wordt er weer in Europa gestreden om de mondiale titel. Argentinië is de huidige wereldkampioen.

Programma Palace of Culture and Sports, Varna (Bulgarije): 30 januari: Nederland-Estland (18.00 uur); 31 januari Montenegro-Nederland (18.00 uur); 2 februari Nederland-Bulgarije (18.00 uur).