Volledig scherm
Mo Allouch. © Martijn Pauw

Onderlinge strijd FC Eindhoven met als inzet plaats halve finale

EINDHOVEN – Voor het eerst in de historie staat er iets op het spel als de hoofdmacht van FC Eindhoven tegenover het beloftenteam van de blauwwitten staat. Beide ploegen kwalificeerden zich voor de kwartfinale van de landelijke zaalvoetbalbeker.

Vrijdag ontmoeten beide teams elkaar in het Indoor Sportcentrum Zuid (aanvang 20.30 uur). Acht jaar gelden stonden FC Marlène 1 en FC Marlène 2 tegenover elkaar in de finale. Om dat te vermijden besloot de voetbalbond mocht er nog een beloftenteam en een vaandelteam van een club in de beker zitten, dat ze elkaar in de kwartfinale tegen komen.

De FC Eindhoven-spelers Jordany Martinus, Lahcen Bouyouzan en Mo Allouch zijn door bondscoach Max Tjaden geselecteerd voor een tweetal oefeninterland tegen Engeland. De duels worden zondag 8 en maandag 9 januari gespeeld op St George’s Park, het nationale voetbalcentrum van de FA (Football Association) in Burton upon Trent. Op zondag wordt om 16.00 uur en op maandag om 14.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt. Nederland bereidt zich voor op het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap, dat volgend jaar in april in Wit-Rusland wordt gehouden. Behalve het gastland treft Oranje daar Italië en de winnaar van de voorrondepoule Israël, Georgië, Schotland, Zwitserland.