Mouhcine Zerouali
Volledig scherm
Mouhcine Zerouali © ED

Ontluisterende nederlaag zaalvoetballers FC Eindhoven

De zaalvoetballers van FC Eindhoven liepen vrijdagavond tegen ZVV Volendam tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan, 4-2. De schade bleef uiteindelijk beperkt omdat koploper ASV Lebo ook verloor. Na vier keer winst ging het nu voor de Amsterdammers mis bij Groene Ster Vlissingen.

Het verlies kwam voor de ploeg van coach Jan Vogels in Volendam extra hard aan, omdat de oranjehemden met één punt uit drie duels waren terug te vinden in de staart van de ranglijst. FCE kwam na vier thuisduels voor het eerst dit seizoen in actie op vreemde bodem. Bij rust keken de gasten tegen een 2-0 achterstand aan. Beide Volendamse doelpunten vielen vlak voor rust.

Na de pauze liep de thuisploeg verder uit naar 3-0, FC Eindhoven begon vervolgens aan een inhaalrace. Mouhcine Zerouali trof in het laatste deel van de tweede helft twee keer doel en bracht zijn ploeg daarmee drie minuten voor tijd weer terug in de wedstrijd, 3-2. De genadeslag kwam voor de alles op de aanval gooiende Eindhovense formatie een minuut later. De 4-2 stand kwam FC Eindhoven niet meer te boven.

De komende vier weken ligt de competitie voor de Eindhovenaren stil in verband met interlandvoetbal. Op zaterdag 9 november komt FC Eindhoven weer in actie in een thuisduel tegen FC Marlène.