Volledig scherm
Mouhcine Zerouali © ED

Ontluisterende nederlaag zaalvoetballers FC Eindhoven

De zaalvoetballers van FC Eindhoven liepen vrijdagavond tegen ZVV Volendam tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aan, 4-2. De schade bleef uiteindelijk beperkt omdat koploper ASV Lebo ook verloor. Na vier keer winst ging het nu voor de Amsterdammers mis bij Groene Ster Vlissingen.

Het verlies kwam voor de ploeg van coach Jan Vogels in Volendam extra hard aan, omdat de oranjehemden met één punt uit drie duels waren terug te vinden in de staart van de ranglijst. FCE kwam na vier thuisduels voor het eerst dit seizoen in actie op vreemde bodem. Bij rust keken de gasten tegen een 2-0 achterstand aan. Beide Volendamse doelpunten vielen vlak voor rust.

Na de pauze liep de thuisploeg verder uit naar 3-0, FC Eindhoven begon vervolgens aan een inhaalrace. Mouhcine Zerouali trof in het laatste deel van de tweede helft twee keer doel en bracht zijn ploeg daarmee drie minuten voor tijd weer terug in de wedstrijd, 3-2. De genadeslag kwam voor de alles op de aanval gooiende Eindhovense formatie een minuut later. De 4-2 stand kwam FC Eindhoven niet meer te boven.

De komende vier weken ligt de competitie voor de Eindhovenaren stil in verband met interlandvoetbal. Op zaterdag 9 november komt FC Eindhoven weer in actie in een thuisduel tegen FC Marlène.

  1. Benecup glipt uit handen van zaalvoetballers FC Eindhoven

    Benecup glipt uit handen van zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven

    De Benecup gaat dit seizoen nipt aan de neus van de zaalvoetballers van FC Eindhoven voorbij. Het keurkorps van coach Jan Vogels won weliswaar het tweede duel van de Belgische topploeg FT Antwerpen met 1-2, maar op basis van de meest gescoorde uitdoelpunten (afgelopen vrijdag werd het 3-4 voor FTA) werd de Antwerpse formatie tot winnaar uitgeroepen. Vorig jaar ging de trofee waar de bekerwinnaars van België en Nederland jaarlijks om strijden wel naar Eindhoven na winst op Proost Lierse.