Volledig scherm
Raphinha, op archiefbeeld © FotoMeulenhof

Oppermachtig FC Eindhoven zaalvoetbal vergeet aan doelsaldo te denken

De zaalvoetballers van FC Eindhoven zijn weer helemaal terug daar waar het zich het prettigst voelt. Een zwak vorig seizoen is na twee duels helemaal vergeten. Tegen debutant Zeemacht werd zaterdag in het eerste thuisduel van dit seizoen gemakkelijk met 5-1 gewonnen. Na twee wedstrijden gaan de blauwwitten samen met de huidige landskampioen Hovocubo en FC Marlène ongeslagen aan kop.

Op de tribune keek aanvoerder Branco van den Boomen van de betaalde tak belangstellend toe. De zaalvoetballers gaven aan de BVO het goede voorbeeld wat winnen is. Met fris, frivool en aanvallend zaalvoetbal stelde FCE meteen zijn kandidatuur voor een topklassering op het eind van de rit.

Overdonderend

De start van de ploeg van coach Jan Vogels was overdonderend. Zijn spelers kregen met ingestudeerd aanvalsspel vier opgelegde mogelijkheden die niet werden benut voordat Raphinha in de vierde minuut alsnog 1-0 binnen tikte. Het zwaar op de defensie leunende Zeemacht had niets te vertellen totdat het in de tiende minuut door een doelpunt van Jordy Bos vanuit het niets op 1-1 kwam.

De Noord-Hollanders kwamen vervolgens nog eenmaal gevaarlijk naar voren waarna het initiatief weer bij FCE lag. De treffers van Jordany Martinus en Mouhcine Zerouali waren voor rust een magere afspiegeling van de Eindhovense overmacht. Ruststand 3-1.

Na de pauze weigerde de thuisploeg om vroegtijdig door te drukken. Alleen de doelpunten van aanvoerder Oualid Saadouni en Mouhcine Zerouali waren nog van statistische waarde.

Bij de Eindhovenaren ontbrak doelman Pieter Grimmelius. De Tilburgse keeper scheurde op 15 augustus in de voorbereiding tegen ZVG Cagemax zijn voorste linkerknieband en meniscus. Dinsdag wordt de 31-jarige Grimmelius in Naarden geopereerd in de kliniek waar hij vier jaar eerder ook werd geholpen aan dezelfde kwetsuur, maar dan aan zijn rechterknie. Naar verwachting is de goalie er negen tot twaalf maanden uit. Grimmelius heeft goed hoop op een terugkeer onder de lat. ,,Zo wil ik mijn carrière niet afsluiten. Ik ga er alles aan doen om weer fit te geraken.”

  1. Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Lat wordt bij zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.