Volledig scherm
Raphinha, op archiefbeeld © FotoMeulenhof

Oppermachtig FC Eindhoven zaalvoetbal vergeet aan doelsaldo te denken

De zaalvoetballers van FC Eindhoven zijn weer helemaal terug daar waar het zich het prettigst voelt. Een zwak vorig seizoen is na twee duels helemaal vergeten. Tegen debutant Zeemacht werd zaterdag in het eerste thuisduel van dit seizoen gemakkelijk met 5-1 gewonnen. Na twee wedstrijden gaan de blauwwitten samen met de huidige landskampioen Hovocubo en FC Marlène ongeslagen aan kop.

Op de tribune keek aanvoerder Branco van den Boomen van de betaalde tak belangstellend toe. De zaalvoetballers gaven aan de BVO het goede voorbeeld wat winnen is. Met fris, frivool en aanvallend zaalvoetbal stelde FCE meteen zijn kandidatuur voor een topklassering op het eind van de rit.

Overdonderend

De start van de ploeg van coach Jan Vogels was overdonderend. Zijn spelers kregen met ingestudeerd aanvalsspel vier opgelegde mogelijkheden die niet werden benut voordat Raphinha in de vierde minuut alsnog 1-0 binnen tikte. Het zwaar op de defensie leunende Zeemacht had niets te vertellen totdat het in de tiende minuut door een doelpunt van Jordy Bos vanuit het niets op 1-1 kwam.

De Noord-Hollanders kwamen vervolgens nog eenmaal gevaarlijk naar voren waarna het initiatief weer bij FCE lag. De treffers van Jordany Martinus en Mouhcine Zerouali waren voor rust een magere afspiegeling van de Eindhovense overmacht. Ruststand 3-1.

Na de pauze weigerde de thuisploeg om vroegtijdig door te drukken. Alleen de doelpunten van aanvoerder Oualid Saadouni en Mouhcine Zerouali waren nog van statistische waarde.

Bij de Eindhovenaren ontbrak doelman Pieter Grimmelius. De Tilburgse keeper scheurde op 15 augustus in de voorbereiding tegen ZVG Cagemax zijn voorste linkerknieband en meniscus. Dinsdag wordt de 31-jarige Grimmelius in Naarden geopereerd in de kliniek waar hij vier jaar eerder ook werd geholpen aan dezelfde kwetsuur, maar dan aan zijn rechterknie. Naar verwachting is de goalie er negen tot twaalf maanden uit. Grimmelius heeft goed hoop op een terugkeer onder de lat. ,,Zo wil ik mijn carrière niet afsluiten. Ik ga er alles aan doen om weer fit te geraken.”

 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”