Volledig scherm
Lahcen Bouyouzan © -

Overlevingsstrijd zaalvoetballers FC Eindhoven is begonnen

Het was alweer ruim een maand geleden dat de zaalvoetballers van FC Eindhoven voor het laatst wonnen. Bij Groene Ster werd het op 9 februari 2-3 in het voordeel van de blauwwitten. De 1-8 zege bij HV/Veerhuis vrijdagavond was daarom hard nodig. Het team van coach Jan Vogels was immers afgezakt naar een plaats die verplicht tot deelname aan de nacompetitie.

In Hoorn had FCE slechts zeven minuten nodig om de strijd te beslissen. Door treffers van Raphinha, Lahcen Bouyouzan en Rodrigo Ticz stond er binnen korte tijd een veilige 0-3 voorsprong op het scorebord. Bouyouzan maakte er 0-4 van waarna de thuisploeg nog voor de pauze terugkwam tot 1-4. Na de rust liepen de bezoekers gemakkelijk weg naar een 1-8 eindstand. De Eindhovens treffers kwamen op naam van Jorg van Galen (2), Lahcen Bouyouzan en een eigen doelpunt van de thuisploeg.

Dubbel gevoel

Het seizoen blijft FC Eindhoven tot nu toe een dubbel gevoel geven. Enerzijds lonkt de vierde KNVB beker in negen jaar als het op 30 maart in Almere tegen Hovocubo in de finale staat. Van de andere kant is de competitie dit seizoen uitgedraaid op een compleet drama.

Met nog vier duels te gaan wordt het een kwestie van overleven. Mocht FCE in de extra ronde terechtkomen dan wordt het een tombola. Van de acht teams vindt slechts een ploeg zich volgend seizoen terug in de eredivisie.

Zwaar weer

Het is vijf voor twaalf aan de Aalsterweg. ,,We zitten in zwaar weer en kunnen ons geen puntverlies meer veroorloven”, luidt FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius de noodklok. ,,Als we nu nog drie van de vier wedstrijden winnen, zijn we 100 procent zeker van handhaving.

Quote

Als we nu nog drie van de vier wedstrij­den winnen, zijn we 100 procent zeker van handhaving

Pieter Grimmelius

De keeper beseft dat het een reuzeprobleem kan gaan worden. ,,Ik weet het. Dit is gemakkelijker gezegd, dan gedaan. Er zal bloed, zweet en tranen getoond moeten worden.”

Grimmelius is realistisch genoeg dat nu alle registers open moeten ,,Als iedereen fit is en we geen schorsingen oplopen hebben we op papier een beter team dan de concurrentie. Alleen moeten we het nog wel afmaken.”

In het resterend programma spelen de Eindhovenaren nog tegen directe concurrent WSV (uit; 7 april), ZVV Volendam (thuis; 13 april), FC Marlène (uit; 20 april) en TPP Rotterdam (thuis; 28 april).

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zaalvoetballers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd
    Bekerfinale

    Zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd

    Voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven staat vrijdagavond om 20.30 uur de bekerfinale tegen Groene Ster op het programma. De laatste prijs van FCE dateert alweer van vier jaar geleden, toen de dubbel werd gepakt. Daarna vertoonden de Eindhovenaren een lichte mate van verval, maar inmiddels is in het Eindhovense kamp alles anders en is de club op alle fronten actief. Algemeen directeur Anil Badloe maakte de successtory en het latere verval van dichtbij mee.