Volledig scherm
Eindhoven Umur Agir © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Peperdure nederlaag ZVV Eindhoven, titel lijkt vergeven

De zaalvoetballers van ZVV Eindhoven lijken dit seizoen genoegen te moeten nemen met een plaats in de nacompetitie. De zo vurig gewenste droom om na een seizoen weer terug te keren in de eredivisie is na de 3-5 nederlaag tegen koploper PFC zo goed als vervlogen. Het verschil is nu opgelopen tot vijf punten. Er zijn nog vijf duels te gaan.

Het bordje uitverkocht hing ruim voor aanvang al bij de ingang van sporthal De Genderbeemd tegen de deur gespijkerd. Met hooggespannen verwachtingen begon ZVV aan de inhaalrace die het uiteindelijk nooit werd.

Binnen twee minuten overrompelde PFC de thuisploeg. Voordat iedereen op de overvolle tribunes goed en wel was ingeschikt stond het al 0-2. ZVV kwam maar langzaam op gang. De 1-2 van Umur Agir bracht de hoop weer terug bij de Eindhovenaren. Toen dezelfde Agir zijn teammaten op sleeptouw nam en zelf de 2-2 achter zijn oude ploeggenoot Mike van den Nieuwenhuijzen roste was het spel op de wagen.

Spanning, sensatie en passie

Het werd een avond vol spanning, sensatie en een ongelooflijke passie aan beide zijden. Het eerste duel op 3 november jl zat bij menigeen nog vers in het geheugen. In Apeldoorn won ZVV na een meeslepende partij uiteindelijk met 2-4. Het betekende de eerste en enige nederlaag voor koploper PFC tot aan gisteren toe. Beide ploegen deden het in Eindhoven nog eens dunnetjes over. De confrontatie verveelde letterlijk geen seconde.

De 2-3 viel vlak na rust redelijk onverwacht. Toen het ook nog eens 2-4 werd, leek het duel gespeeld. Bij ZVV kwam tien minuten voor tijd Umur Agir als vijfde veldspeler in het veld in ruil voor doelman Alper Aytas. PFC doelman Mike vd Nieuwenhuijzen schoot vanaf eigen doelgebied de 2-5 in een leeg doel. Bilal Achenteh maakte er zes minuten voor tijd 3-5 van.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nederlands zaalvoetbalteam met grote Eindhovense delegatie naar voorronde WK

    Nederlands zaalvoet­bal­team met grote Eindhoven­se delegatie naar voorronde WK

    Met vijf spelers van FC Eindhoven reist het Nederlands zaalvoetbalteam eind januari af naar Bulgarije waar de voorronde van de WK 2020 wordt gespeeld. Doelman Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali, Oualid Saadouni en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen. Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Landskampioen Hovocubo is met zes zaalvoetballers in de selectie hofleverancier.
  2. Zaalvoetballers FC Eindhoven in laagste versnelling naar halve bekerfinale

    Zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven in laagste versnel­ling naar halve bekerfina­le

    Met opvallend gemak koerste FC Eindhoven via Tigers Roermond richting halve finale van de landelijke zaalvoetbalbeker. De Eindhovenaren hadden weinig moeite met de Limburgse nummer vijf uit de competitie. De 8-0 winst was een magere afspiegeling van het vertoonde spel. Het enige verwijt wat de thuisploeg kon worden gemaakt was dat het voor de pauze de wedstrijd niet vroegtijdig besliste (ruststand 2-0).