Volledig scherm
Raphinha aan de bal. © René Manders/FotoMeulenhof

Raphinha goud waard voor zaalvoetballers FC Eindhoven; ZVV Eindhoven verliest

Raphinha begint zijn draai steeds beter te vinden in Eindhoven. De kleine Braziliaanse topschutter was tegen aartsrivaal Hovocubo van onschatbare waarde. Met drie treffers nam Raphinha zijn ploeg nadrukkelijk op sleeptouw. Het duel tussen de twee beste teams van Nederland kende koploper FC Eindhoven als winnaar; 5-3. Beide ploegen gaven elkaar lange tijd geen duimbreed toe.

Twee weken geleden stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in het Indoor Sportcentrum. Met de bekerfinale als inzet won FCE ruim; 5-2. 

De Eindhovenaren speelden vrijdagavond zonder Björn Bastiaans (geblesseerd) en Tim van den Akker (ziek). Het begin was een kopie van de tweestrijd op 1 maart. ‘Hovo’ kwam binnen vijf minuten op een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van oud-FCE speler Lahcen Bouyouzan. Binnen twee minuten bogen Mouhcine Zerouali (kopbal) en Raphinha (binnentikker) de score om in een 2-1 voorsprong. Daarna ging het ineens anders. Vanuit het niets schoot Zakaria Amrani namens de bezoekers binnen een minuut tweemaal raak. Raphinha bepaalde de ruststand op 3-3.

Na de pauze schoot in de 26ste minuut Raphinha in een overtalsituatie (Faisal Mellah kreeg rood) de 4-3 binnen. In de voorlaatste minuut forceerde Jordany Martinus de beslissing, 5-3.

Eerste plaats

FC Eindhoven is sinds vorige week geplaatst voor de play-offs. Het is nu zaak voor de formatie van coach Jan Vogels om als eerste te eindigen. Met zes punten voorsprong en een duel nog te gaan kan dat voor de blauwwitten nauwelijks meer mis gaan. Er staan nog vier wedstrijden op de rol. Vrijdag gaat FCE op bezoek voor het inhaalduel bij hekkensluiter Zeemacht dat op 19 januari niet doorging vanwege lichtproblemen in de sporthal De Brug (Den Helder). Er volgen voor FCE nog uitduels bij ASV Lebo (29 maart) en Feyenoord Futsal (5 april). White Stones komt op 13 april naar Eindhoven. Een week later staat in Topsportcentrum Rotterdam de bekerfinale tegen Groene Ster op het programma.

ZVV Eindhoven verliest

ZVV Eindhoven verloor in Eindhoven met 6-9 van Futsal Apeldoorn, na een 5-3 ruststand. De Eindhovense doelpunten werden gemaakt door Appie Asmani (3), Bilal Achenteh (2), Umur Agir. ZVV staat nu op de voorlaatste plek. Alleen de nummer laatst degradeert dit seizoen. Zeemacht uit Den Helder bezet die plek nu, met evenveel punten als ZVV, alleen Zeemacht heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

  1. Benecup glipt uit handen van zaalvoetballers FC Eindhoven

    Benecup glipt uit handen van zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven

    De Benecup gaat dit seizoen nipt aan de neus van de zaalvoetballers van FC Eindhoven voorbij. Het keurkorps van coach Jan Vogels won weliswaar het tweede duel van de Belgische topploeg FT Antwerpen met 1-2, maar op basis van de meest gescoorde uitdoelpunten (afgelopen vrijdag werd het 3-4 voor FTA) werd de Antwerpse formatie tot winnaar uitgeroepen. Vorig jaar ging de trofee waar de bekerwinnaars van België en Nederland jaarlijks om strijden wel naar Eindhoven na winst op Proost Lierse.