Volledig scherm
Imad Bouazzaoui (rechts) hier op archiefbeeld is trainer van ZVV Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Rentree ZVV Eindhoven eindigt in mineur; FC Eindhoven start met winst

De hernieuwde kennismaking met de eredivisie is de zaalvoetballers van ZVV Eindhoven slecht bevallen. Bij FC Marlène liep de formatie van coach Imad Bouazzaoui vrijdagavond tegen een kansloze 5-1 nederlaag aan. 

Bij rust stond het 3-1 voor de thuisploeg. Imad Kharicef nam bij een 3-0 stand de Eindhovense treffer voor zijn rekening. Het pleit werd voor de roodwitten meteen na de pauze in snel tempo beslecht. Halverwege de tweede helft stond het 5-1 en was het duel ruim voor tijd al vroegtijdig beslist.

Na financiële problemen moest ZVV ruim een jaar geleden noodgedwongen afscheid nemen van de eredivisie. Via de nacompetitie kwamen de Eindhovenaren drie maanden geleden weer terug op het hoogste niveau.

Winst FC Eindhoven

FC Eindhoven deed het een stuk beter dan de stadgenoot. Bij Futsal Apeldoorn (fusie van eredivisionist WSV en kampioen van de eerste divisie PFC) werd na een moeizame eerste helft uiteindelijk verdiend met 2-5 gewonnen.

Voor rust was het een gelijk opgaande strijd. Na vier minuten keek FCE al tegen een 1-0 achterstand aan. Tien minuten later tekende Raphinha voor de 1-1 gelijkmaker. Vlak voor rust kwamen de bezoekers door toedoen van Jordany Martinus (schot uit tweede lijn) op een 1-2 voorsprong.

Oualid Saadouni maakte er vijf minuten voor tijd 1-3 van. Futsal Apeldoorn nam daarna alle risico’s door de doelman in te wisselen voor een vijfde veldspeler. Raphinha profiteerde direct en tikte de bal in een leeg doel binnen, 1-4. In de laatste minuut kwam FA terug tot 2-4, waarna Jamal El Ghannouti voor het slotakkoord zorgde, 2-5. Paal en lat stonden verder Eindhovens succes in de weg