Volledig scherm
Imad Bouazzaoui (rechts) hier op archiefbeeld is trainer van ZVV Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Rentree ZVV Eindhoven eindigt in mineur; FC Eindhoven start met winst

De hernieuwde kennismaking met de eredivisie is de zaalvoetballers van ZVV Eindhoven slecht bevallen. Bij FC Marlène liep de formatie van coach Imad Bouazzaoui vrijdagavond tegen een kansloze 5-1 nederlaag aan. 

Bij rust stond het 3-1 voor de thuisploeg. Imad Kharicef nam bij een 3-0 stand de Eindhovense treffer voor zijn rekening. Het pleit werd voor de roodwitten meteen na de pauze in snel tempo beslecht. Halverwege de tweede helft stond het 5-1 en was het duel ruim voor tijd al vroegtijdig beslist.

Na financiële problemen moest ZVV ruim een jaar geleden noodgedwongen afscheid nemen van de eredivisie. Via de nacompetitie kwamen de Eindhovenaren drie maanden geleden weer terug op het hoogste niveau.

Winst FC Eindhoven

FC Eindhoven deed het een stuk beter dan de stadgenoot. Bij Futsal Apeldoorn (fusie van eredivisionist WSV en kampioen van de eerste divisie PFC) werd na een moeizame eerste helft uiteindelijk verdiend met 2-5 gewonnen.

Voor rust was het een gelijk opgaande strijd. Na vier minuten keek FCE al tegen een 1-0 achterstand aan. Tien minuten later tekende Raphinha voor de 1-1 gelijkmaker. Vlak voor rust kwamen de bezoekers door toedoen van Jordany Martinus (schot uit tweede lijn) op een 1-2 voorsprong.

Oualid Saadouni maakte er vijf minuten voor tijd 1-3 van. Futsal Apeldoorn nam daarna alle risico’s door de doelman in te wisselen voor een vijfde veldspeler. Raphinha profiteerde direct en tikte de bal in een leeg doel binnen, 1-4. In de laatste minuut kwam FA terug tot 2-4, waarna Jamal El Ghannouti voor het slotakkoord zorgde, 2-5. Paal en lat stonden verder Eindhovens succes in de weg

 1. FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen
  ZAALVOETBAL

  FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen

  De zaalvoetballers van FC Eindhoven deden met de 2-1 winst op FC Marlène, derde op de ranglijst, goede zaken. De manier waarop werd gewonnen gaf echter weinig reden tot tevredenheid. Desondanks komen voor FCE de play-offs in zicht. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de Eindhovense koploper voor de nummers vijf - Groene Ster en ASV Lebo - al bijna niet meer te achterhalen. Het verschil bedraagt dertien punten, terwijl FCE een duel minder speelde.
 2. Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoetbal

  Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoet­bal

  De eerste selectie van bondscoach Max Tjaden eerder deze week was een bittere teleurstelling voor de Eindhovense zaalvoetballer Dennis van den Eijnden. Het afgelopen jaar behoorde de speler van FC Eindhoven tijdens de vele oefenduels van Oranje tot de vaste selectie van Tjaden. Nu er echt iets op het spel stond, vond Van den Eijnden zichzelf terug op de reservelijst. Door het wegvallen van de geblesseerde Mohamed Attaibi (FC Marlène) is de multifunctionele zaalvoetballer alsnog opgeroepen.
 3. Nederlands zaalvoetbalteam met grote Eindhovense delegatie naar voorronde WK

  Nederlands zaalvoet­bal­team met grote Eindhoven­se delegatie naar voorronde WK

  Met vijf spelers van FC Eindhoven reist het Nederlands zaalvoetbalteam eind januari af naar Bulgarije waar de voorronde van de WK 2020 wordt gespeeld. Doelman Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali, Oualid Saadouni en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen. Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Landskampioen Hovocubo is met zes zaalvoetballers in de selectie hofleverancier.