Volledig scherm
Archief: zaalvoetbal © ThinkStock

RKVVO pakt Brabantse titel zaalvoetbal bij G-teams

VELDHOVEN - In de Veldhovense sporthal de Heiberg streden voetballers met een verstandelijke handicap dit weekend om het Brabants kampioenschap zaalvoetbal. Voor eigen publiek steeg RKVVO boven zichzelf uit met tikkie takkie-voetbal.

Er hadden zich zestien teams geplaatst voor deze finaledag. De wedstrijden van twaalf minuten werden gespeeld met 4 tegen 4, plus de keepers. In de C-categorie wonnen de Veldhovenaren voor eigen publiek van TEC uit Tiel. TEC was in de poulefase nog te sterk geweest voor RKVVO. Maar in de finale waren de Veldhovenaren met een goed strijdplan aan de wedstrijd begonnen. Aanvoerder Enrico draaide en kapte dat het een lieve lust was. Er werden hakballetjes geproduceerd die deden denken aan het tikkie takkie van FC Barcelona.

RKVVO-Keeper Niels (22) was na de 2-1 winst door het dolle heen. „Hier hebben we zes jaar op gewacht. In voorgaande jaren verloren we alles en werden we laatste. Maar door iedere dinsdag te trainen, zijn we steeds beter geworden. We spelen ook buiten op het veld en als we bij de eerste drie eindigen, kunnen we promoveren. Persoonlijk draai ik ook een goed seizoen, ik heb de laatste drie wedstrijden zelfs ‘de nul’ gehouden.”

Zowel de aanvoerder als de doelman draaien dus een topseizoen. Hun succes loop parallel aan de prestaties van hun favoriete club: Feyenoord. Niels: „Er zijn wel vergelijkingen, ja. Feyenoord wacht al sinds 1999 op een nieuwe landstitel. Wij stonden ook zes jaar droog. Nu hebben we onze eerste grote prijs te pakken. Als wij straks ook nog promoveren, is het dubbel feest.”