Volledig scherm
FC Eindhoven zaalvoetballers op archiefbeeld. © Jean Pierre Reijnen

Superieur FC Eindhoven duldt geen enkele tegenstand: zaalvoetbalbeker voor vierde keer naar Aalsterweg

FutsalIn een perfecte ambiance gaven de zaalvoetballers van FC Eindhoven een fraai staaltje zaalvoetballes. Het eenzijdige duel tussen de koploper uit de competitie en de nummer zes Groene Ster (verschil 26 punten) was voor de rust al definitief beslist, 4-0.

Een dodelijk effectief en geconcentreerd FC Eindhoven liet er vanaf de eerste seconde geen twijfel over bestaan aan wie de KNVB-zaalvoetbalbeker van dit jaar toebehoorde. Hiermee de ruim 800 meegereisde fans uit Vlissingen in opperste vertwijfeling achterlatend. Zelden was een finale zo snel en overtuigend beslist. Voor de vierde keer ging de trofee mee naar Eindhoven. Eerder gebeurde dat in 2010, 2012 en 2015.

In de vijfde minuut opende Mouhcine Zerouali met een pegel van ruim tien meter de score, 1-0, Daarmee was meteen de absolute uitblinker aan Eindhovense zijde genoemd. De Bredanaar stond vervolgens bij alle treffers voor rust aan de basis. Nationaal topschutter Raphinha (35 doelpunten), Tim van den Akker en weer Raphinha met een prachtvolley tekenden voor de alleszeggende 4-0 ruststand.

Na de pauze ging het aanvankelijk een tandje lager. Uiteindelijk beloonde uitblinker Mouhcine Zerouali zichzelf met een prachtige treffer, 5-0. Zes minuten voor tijd kwam Groene Ster uit een tienmeter-trap terug tot 5-1 door toedoen van Achraf Laabich. Het bleek maar een speldenprik die bij FCE totaal niet werd gevoeld. In de slotfase maakte Badr Belhadi er nog 5-2 van.

  1. Benecup glipt uit handen van zaalvoetballers FC Eindhoven

    Benecup glipt uit handen van zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven

    De Benecup gaat dit seizoen nipt aan de neus van de zaalvoetballers van FC Eindhoven voorbij. Het keurkorps van coach Jan Vogels won weliswaar het tweede duel van de Belgische topploeg FT Antwerpen met 1-2, maar op basis van de meest gescoorde uitdoelpunten (afgelopen vrijdag werd het 3-4 voor FTA) werd de Antwerpse formatie tot winnaar uitgeroepen. Vorig jaar ging de trofee waar de bekerwinnaars van België en Nederland jaarlijks om strijden wel naar Eindhoven na winst op Proost Lierse.