Volledig scherm
Archiefbeeld FC Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Voor zaalvoetballers FC Eindhoven is het erop of eronder

Het gaat voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven de komende weken enorm spannen. Met de duels tegen ZVV Volendam (vrijdag), FC Marlène (volgende week; uit) en TPP Rotterdam (thuis; 28 april) voor de boeg, is klassenbehoud allerminst een zekerheid. 

Sterker nog, de achterstand op de veilige negende plaats bedraagt vier punten (HV/Veerhuys). Op Groene Ster, Amicitia en FC Marlène is het verschil zelfs opgelopen tot vijf punten.

FC Eindhoven speelde een duel minder dan de rest. Het inhaalduel van vrijdag tegen ZVV Volendam (Indoor Sportcentrum; aanvang 20.00 uur) is voor de formatie van coach Jan Vogels van cruciaal belang. De uitslagen uit de laatste twee wedstrijden geven de burger echter moed. Bij HV/Veerhuys werd met 1-8 gewonnen. De confrontatie vorige week met medeconcurrent WSV eindigde in een 1-7 overwinning. De Brazilianen Rodrigo Ticz en Raphinha mogen een jaar langer in Nederland blijven. Hun verblijfsvergunning werd onlangs met een twaalf maanden verlengd.

ZVV Eindhoven speelt in de eerste divisie een uitduel tegen BE’79. In Berkel Enschot wordt om 21.00 uur begonnen. Voor ZVV staat er niets meer op het spel nu PFC de titel behaalde en ZVV verzekerd is van een plaats in de nacompetitie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”