Volledig scherm
Archiefbeeld FC Eindhoven. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Voor zaalvoetballers FC Eindhoven is het erop of eronder

Het gaat voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven de komende weken enorm spannen. Met de duels tegen ZVV Volendam (vrijdag), FC Marlène (volgende week; uit) en TPP Rotterdam (thuis; 28 april) voor de boeg, is klassenbehoud allerminst een zekerheid. 

Sterker nog, de achterstand op de veilige negende plaats bedraagt vier punten (HV/Veerhuys). Op Groene Ster, Amicitia en FC Marlène is het verschil zelfs opgelopen tot vijf punten.

FC Eindhoven speelde een duel minder dan de rest. Het inhaalduel van vrijdag tegen ZVV Volendam (Indoor Sportcentrum; aanvang 20.00 uur) is voor de formatie van coach Jan Vogels van cruciaal belang. De uitslagen uit de laatste twee wedstrijden geven de burger echter moed. Bij HV/Veerhuys werd met 1-8 gewonnen. De confrontatie vorige week met medeconcurrent WSV eindigde in een 1-7 overwinning. De Brazilianen Rodrigo Ticz en Raphinha mogen een jaar langer in Nederland blijven. Hun verblijfsvergunning werd onlangs met een twaalf maanden verlengd.

ZVV Eindhoven speelt in de eerste divisie een uitduel tegen BE’79. In Berkel Enschot wordt om 21.00 uur begonnen. Voor ZVV staat er niets meer op het spel nu PFC de titel behaalde en ZVV verzekerd is van een plaats in de nacompetitie.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen
  ZAALVOETBAL

  FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen

  De zaalvoetballers van FC Eindhoven deden met de 2-1 winst op FC Marlène, derde op de ranglijst, goede zaken. De manier waarop werd gewonnen gaf echter weinig reden tot tevredenheid. Desondanks komen voor FCE de play-offs in zicht. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de Eindhovense koploper voor de nummers vijf - Groene Ster en ASV Lebo - al bijna niet meer te achterhalen. Het verschil bedraagt dertien punten, terwijl FCE een duel minder speelde.
 2. Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoetbal

  Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoet­bal

  De eerste selectie van bondscoach Max Tjaden eerder deze week was een bittere teleurstelling voor de Eindhovense zaalvoetballer Dennis van den Eijnden. Het afgelopen jaar behoorde de speler van FC Eindhoven tijdens de vele oefenduels van Oranje tot de vaste selectie van Tjaden. Nu er echt iets op het spel stond, vond Van den Eijnden zichzelf terug op de reservelijst. Door het wegvallen van de geblesseerde Mohamed Attaibi (FC Marlène) is de multifunctionele zaalvoetballer alsnog opgeroepen.
 3. Nederlands zaalvoetbalteam met grote Eindhovense delegatie naar voorronde WK

  Nederlands zaalvoet­bal­team met grote Eindhoven­se delegatie naar voorronde WK

  Met vijf spelers van FC Eindhoven reist het Nederlands zaalvoetbalteam eind januari af naar Bulgarije waar de voorronde van de WK 2020 wordt gespeeld. Doelman Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali, Oualid Saadouni en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen. Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Landskampioen Hovocubo is met zes zaalvoetballers in de selectie hofleverancier.