Volledig scherm
FC Eindhoven © Jean Pierre Reijnen

Zaalvoetballers FC Eindhoven actief in Benecup

Het concept-competitieprogramma van de eredivisie zaalvoetbal is vanmiddag door de KNVB vrijgegeven. Na een jaar afwezigheid gaat ZVV Eindhoven op 7 september de competitie beginnen met een uitduel bij FC Marlène. FC Eindhoven start dezelfde avond – eveneens op locatie - bij Futsal Apeldoorn.

Twee weken eerder komt de ploeg van coach Jan Vogels al in actie in de strijd om de Supercup. Op 24 augustus is landskampioen en bekerwinnaar Hovocubo in Hoorn de tegenstander.

Voor de Eindhovenaren valt er dit jaar nog een prijs te winnen. Als verliezend bekerfinalist komt FCE in actie om de Benecup. Daarin treffen de blauwwitten in een dubbele confrontatie de Belgische bekerwinnaar Proost Lierse SK. Het eerste duel vindt plaats in de week van 26 november. De return is een maand later op 21 december in Eindhoven.

De stadsderby tussen ZVV Eindhoven en FC Eindhoven wordt gespeeld op 2 november in sporthal Genderbeemd. Het programma vind je hier

  1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
    Futsal

    Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

    ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.