Volledig scherm
FC Eindhoven © Jean Pierre Reijnen

Zaalvoetballers FC Eindhoven actief in Benecup

Het concept-competitieprogramma van de eredivisie zaalvoetbal is vanmiddag door de KNVB vrijgegeven. Na een jaar afwezigheid gaat ZVV Eindhoven op 7 september de competitie beginnen met een uitduel bij FC Marlène. FC Eindhoven start dezelfde avond – eveneens op locatie - bij Futsal Apeldoorn.

Twee weken eerder komt de ploeg van coach Jan Vogels al in actie in de strijd om de Supercup. Op 24 augustus is landskampioen en bekerwinnaar Hovocubo in Hoorn de tegenstander.

Voor de Eindhovenaren valt er dit jaar nog een prijs te winnen. Als verliezend bekerfinalist komt FCE in actie om de Benecup. Daarin treffen de blauwwitten in een dubbele confrontatie de Belgische bekerwinnaar Proost Lierse SK. Het eerste duel vindt plaats in de week van 26 november. De return is een maand later op 21 december in Eindhoven.

De stadsderby tussen ZVV Eindhoven en FC Eindhoven wordt gespeeld op 2 november in sporthal Genderbeemd. Het programma vind je hier

 1. FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen
  ZAALVOETBAL

  FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen

  De zaalvoetballers van FC Eindhoven deden met de 2-1 winst op FC Marlène, derde op de ranglijst, goede zaken. De manier waarop werd gewonnen gaf echter weinig reden tot tevredenheid. Desondanks komen voor FCE de play-offs in zicht. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de Eindhovense koploper voor de nummers vijf - Groene Ster en ASV Lebo - al bijna niet meer te achterhalen. Het verschil bedraagt dertien punten, terwijl FCE een duel minder speelde.
 2. Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoetbal

  Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoet­bal

  De eerste selectie van bondscoach Max Tjaden eerder deze week was een bittere teleurstelling voor de Eindhovense zaalvoetballer Dennis van den Eijnden. Het afgelopen jaar behoorde de speler van FC Eindhoven tijdens de vele oefenduels van Oranje tot de vaste selectie van Tjaden. Nu er echt iets op het spel stond, vond Van den Eijnden zichzelf terug op de reservelijst. Door het wegvallen van de geblesseerde Mohamed Attaibi (FC Marlène) is de multifunctionele zaalvoetballer alsnog opgeroepen.
 3. Nederlands zaalvoetbalteam met grote Eindhovense delegatie naar voorronde WK

  Nederlands zaalvoet­bal­team met grote Eindhoven­se delegatie naar voorronde WK

  Met vijf spelers van FC Eindhoven reist het Nederlands zaalvoetbalteam eind januari af naar Bulgarije waar de voorronde van de WK 2020 wordt gespeeld. Doelman Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali, Oualid Saadouni en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen. Dennis van den Eijnden staat op de reservelijst. Landskampioen Hovocubo is met zes zaalvoetballers in de selectie hofleverancier.