Volledig scherm
FC Eindhoven-aanvaller Jorg van Galen in duel met TPP-doelman Koen van der Leeden. © Jean-Pierre Reijnen

Zaalvoetballers FC Eindhoven blijven behouden voor eredivisie

Het is dan toch uiteindelijk gelukt. Weken verkeerde het FC Eindhoven-front in spanning. Dankzij een overtuigende 9-1 overwinning op TPP Rotterdam blijft FC Eindhoven behouden voor de eredivisie. Directe concurrent HV/Veerhuys –gelijk in punten met de ploeg van coach Jan Vogels – verloor overigens ruim (3-6) van Groene Ster waardoor FCE ook bij een nederlaag verzekerd was van nog een seizoen op het hoogste platform.

“Eindhoven zal wezen. Eindhoven zal zijn”, het knalde na afloop door de muziekboxen van het Indoor Sportcentrum. De opluchting in het Eindhovense kamp was dan ook groot. Het zou een kleine ramp hebben betekend indien de Eindhovenaren richting nacompetitie waren gegaan. Vorig seizoen nog vice-kampioen van Nederland en nu op het nippertje gered door de gong.

Tegen TPP kwam de thuisploeg vanaf het beginsignaal geen moment in gevaar. Bij rust stond het al op een veilige 4-0 voorsprong. De Braziliaanse topschutter Raphinha trof tweemaal doel, waarvan de 1-0 al na drie minuten. Romano ter Linden en Lahcen Bouyouzan scoorden ieder eenmaal.

Na de pauze liet Lahcen Bouyouzan tegen zijn oude club nog eens twee doelpunten noteren en Raphinha bracht zijn totaal ook op drie treffers. Via Romano ter Linden (2) werd de 9-1 eindstand bereikt.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
    Futsal

    Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

    De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”