Volledig scherm
Zaalvoetbal FC Eindhoven op archiefbeeld. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zaalvoetballers FC Eindhoven blijven zweven tussen hoop en vrees

Uiteindelijk gaat de beslissing wie de nacompetitie in moet pas in de laatste wedstrijd vallen. De zaalvoetballers van FC Eindhoven kwamen in de confrontatie met FC Marlène niet verder dan een 5-5 gelijkspel waardoor de blauwwitten inmiddels op gelijke hoogte zijn gekomen met HV/Veerhuys. FC Eindhoven krijgt zaterdag TPP op bezoek. Dat strijd nog om een plaats in de play-offs.

In korte tijd is er veel veranderd in het zaalvoetballandschap. Beide ploegen waren vanaf 2003 lange tijd toonaangevend. FC Marlène werd in 2004, 2005, 2006 en 2009 landskampioen en veroverde maar liefst zeven keer de KNVB-beker. FC Eindhoven deed daar met vijf landstitels en drie nationale cups niets voor onder.Nu streden beide clubs op een heel ander niveau. Twee maanden geleden schakelde FCE de Noord-Hollanders nog uit in de kwartfinale van de beker.

Herboren

Binnen tien minuten keek FCE in Heerhugowaard al tegen een 2-0 achterstand aan. Via Raphinha kwamen de blauwwitten terug tot 2-1 waarna het vlak voor rust 3-1 werd. Wederom Raphinha bepaalde de stand halverwege op 3-2.

Na de pauze kwam er een herboren FCE uit de kleedkamer. De 3-2 achterstand werd binnen de kortste keren omgebogen naar een 3-5 voorsprong. Rodrigo Ticz, Oualid Saadouni en Raphinha tekenden voor de op het eerste oog veilig gewaande voorsprong. Zes minuten voor tijd kwam de thuisploeg opeens terug in de wedstrijd (4-5) en weer twee minuten later stond het opeens 5-5.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen
  ZAALVOETBAL

  FC Eindhoven heeft ticket voor play-offs voor het grijpen

  De zaalvoetballers van FC Eindhoven deden met de 2-1 winst op FC Marlène, derde op de ranglijst, goede zaken. De manier waarop werd gewonnen gaf echter weinig reden tot tevredenheid. Desondanks komen voor FCE de play-offs in zicht. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de Eindhovense koploper voor de nummers vijf - Groene Ster en ASV Lebo - al bijna niet meer te achterhalen. Het verschil bedraagt dertien punten, terwijl FCE een duel minder speelde.
 2. Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoetbal

  Dennis van den Eijnden alsnog met Oranje naar voorronde WK zaalvoet­bal

  De eerste selectie van bondscoach Max Tjaden eerder deze week was een bittere teleurstelling voor de Eindhovense zaalvoetballer Dennis van den Eijnden. Het afgelopen jaar behoorde de speler van FC Eindhoven tijdens de vele oefenduels van Oranje tot de vaste selectie van Tjaden. Nu er echt iets op het spel stond, vond Van den Eijnden zichzelf terug op de reservelijst. Door het wegvallen van de geblesseerde Mohamed Attaibi (FC Marlène) is de multifunctionele zaalvoetballer alsnog opgeroepen.