Volledig scherm
Zaalvoetbal FC Eindhoven op archiefbeeld. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Zaalvoetballers FC Eindhoven blijven zweven tussen hoop en vrees

Uiteindelijk gaat de beslissing wie de nacompetitie in moet pas in de laatste wedstrijd vallen. De zaalvoetballers van FC Eindhoven kwamen in de confrontatie met FC Marlène niet verder dan een 5-5 gelijkspel waardoor de blauwwitten inmiddels op gelijke hoogte zijn gekomen met HV/Veerhuys. FC Eindhoven krijgt zaterdag TPP op bezoek. Dat strijd nog om een plaats in de play-offs.

In korte tijd is er veel veranderd in het zaalvoetballandschap. Beide ploegen waren vanaf 2003 lange tijd toonaangevend. FC Marlène werd in 2004, 2005, 2006 en 2009 landskampioen en veroverde maar liefst zeven keer de KNVB-beker. FC Eindhoven deed daar met vijf landstitels en drie nationale cups niets voor onder.Nu streden beide clubs op een heel ander niveau. Twee maanden geleden schakelde FCE de Noord-Hollanders nog uit in de kwartfinale van de beker.

Herboren

Binnen tien minuten keek FCE in Heerhugowaard al tegen een 2-0 achterstand aan. Via Raphinha kwamen de blauwwitten terug tot 2-1 waarna het vlak voor rust 3-1 werd. Wederom Raphinha bepaalde de stand halverwege op 3-2.

Na de pauze kwam er een herboren FCE uit de kleedkamer. De 3-2 achterstand werd binnen de kortste keren omgebogen naar een 3-5 voorsprong. Rodrigo Ticz, Oualid Saadouni en Raphinha tekenden voor de op het eerste oog veilig gewaande voorsprong. Zes minuten voor tijd kwam de thuisploeg opeens terug in de wedstrijd (4-5) en weer twee minuten later stond het opeens 5-5.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zaalvoetballers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd
    Bekerfinale

    Zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven willen revival bekronen met eerste prijs in vier jaar tijd

    Voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven staat vrijdagavond om 20.30 uur de bekerfinale tegen Groene Ster op het programma. De laatste prijs van FCE dateert alweer van vier jaar geleden, toen de dubbel werd gepakt. Daarna vertoonden de Eindhovenaren een lichte mate van verval, maar inmiddels is in het Eindhovense kamp alles anders en is de club op alle fronten actief. Algemeen directeur Anil Badloe maakte de successtory en het latere verval van dichtbij mee.