Mouhcine Zerouali
Volledig scherm
Mouhcine Zerouali © FC Eindhoven Futsal

Zaalvoetballers FC Eindhoven doen goede zaken

Met een verdiende 5-3 overwinning in de Brabantse derby tegen FCK De Hommel steeg FC Eindhoven vrijdagavond weer een aantal plaatsen.

Het Bossche FCK De Hommel was twee jaar afwezig geweest uit de eredivisie maar keerde met twee overwinningen uit de eerste twee duels weer terug op het hoogste niveau. De ledenlijst van de Bossche zaalvoetbalclub kent een groot aantal voetballers met een FC Eindhoven verleden. Karim Bali, Adil Zouthane, Ian Willems, Najib El Allouchi en Kenan Koseoglu speelden eerder in het Eindhovense Indoor Sportcentrum hun thuiswedstrijden.

Het was geen beletsel voor de thuisploeg om de wedstrijd winnend af te sluiten. In de vijfde minuut opende Mouhcine Zerouali de score voor de thuisploeg. Vier minuten later kwam FCK De Hommel op gelijke hoogte, 1-1. Twee minuten voor de pauze deed Karim Bali zijn oude ploeg pijn en tekende voor de 1-2 voorsprong. Dat was tevens de ruststand. Na de pauze duurde het tot halverwege de tweede helft voordat Dennis van den Eijnden de 2-2 gelijkmaker liet aantekenen. Meteen in dezelfde minuut tekende Raphinha met een snoeihard schot voor de 3-2 voorsprong. Mouhcine Zerouali en Jamal El Ghannouti brachten FCE binnen drie minuten in veilige haven. Vlak voor tijd viel de 5-3.

Loting beker

Afgelopen week werd de loting verricht voor de tweede ronde van de KNVB-beker. FC Eindhoven werd gekoppeld aan HV/Veerhuys. De Eindhovenaren spelen op 15 of 16 november een uitduel in Hoorn.

Oranje

Met de tweede kwalificatieronde voor plaatsing richting WK (september 2020 in Litouwen) is FC Eindhoven – samen met landskampioen Hovocubo - de komende weken weer hofleverancier van Oranje. Mouhcine Zerouali, Jamal El Ghannouti, Dennis van den Eijnden, Manuel Kuijk en Jordany Martinus zijn door bondscoach Max Tjaden uitgenodigd voor de laatste trainingen richting het kwalificatietoernooi volgende maand in Roemenië.