Volledig scherm
Zaalvoetbal ZVV Eindhoven © FotoMeulenhof

Zaalvoetballers FC Eindhoven en ZVV Eindhoven weten waar ze aan toe zijn

De KNVB heeft vrijdag de indeling van de eredivisie zaalvoetbal bekend gemaakt. Op het allerlaatste moment werd er nog gewijzigd omdat grootmacht ’t Knooppunt uit de competitie werd gehaald na onthullingen over vermeend drugsgeld. 

Een woordvoerder van de KNVB vatte het als volgt samen: ,,Het bondsbestuur oordeelt dat de vereniging vanwege een integriteitsrisico, naar voren gekomen uit een integriteitsonderzoek van de gemeente Amsterdam bij ‘t Knooppunt, de belangen van de KNVB en de voetbalsport in het algemeen schaadt.”

Begin deze maand bracht dagblad Het Parool naar buiten dat ’t Knooppunt geen gebruik meer mag maken van de sporthallen in de stad omdat er jarenlang betalingen zouden zijn gedaan met geld uit het criminele circuit. Naast ’t Knooppunt spelen ZVV Eindhoven en FC Eindhoven ook niet meer tegen WSV, Amicitia, GZV Watergras en HV/Veerhuys. De laatste twee zijn gedegradeerd, terwijl WSV (Futsal Apeldoorn) en Amicitia (Tigers Roermond/Yildrim Group) een doorstart onder een andere naam maken. Andere nieuwelingen zijn White Stones uit Egmond aan Zee als kampioen van de eerste divisie en Zeemacht uit Den Helder dat in de finale van de nacompetitie na strafschoppen verloor van ZVV Eindhoven, maar na het wegvallen van ’t Knooppunt de plaats van de Amsterdammers in mocht nemen.

Het seizoen begint op vrijdag 24 augustus met de strijd om de Supercup. Landskampioen en bekerwinnaar Hovocubo ontvangt in Hoorn verliezend bekerfinalist FC Eindhoven.

Indeling eredivisie:

ASV Lebo (Amsterdam)

FC Eindhoven

ZVV Eindhoven

FC Marlène (Heerhugowaard)

Futsal Apeldoorn

Groene Ster Vlissingen

Hovocubo (Hoorn)

TPP Futsal Feyenoord (Rotterdam)

Tigers Roermond/Yildrim Group

ZVV Volendam

White Stones (Egmond aan Zee)

Zeemacht (Den Helder)

  1. Lat wordt bij zaalvoetballers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Lat wordt bij zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven steeds hoger gelegd; selectie komend seizoen rond

    Na jaren van een leger aan inkomende- en uitgaande spelers prediken de beleidsbepalers van FC Eindhoven nu absolute rust. Terwijl de transferperiode pas op 15 juni afloopt, zijn de blauwwitten nu al uitgewinkeld. Alleen Bilal Achenteh van stadgenoot ZVV Eindhoven is de gelederen komen versterken. De in de winterstop aangetrokken doelman Mehdi el Merboh en voormalig international Appie Idlaasri vertrekken uit Eindhoven.