Volledig scherm
Raphinha © FC Eindhoven Futsal

Zaalvoetballers FC Eindhoven gaan als koploper de play-offs in

Een gelijkspel hadden de zaalvoetballers van FC Eindhoven nodig om definitief als koploper de play-offs in te gaan. Bij Feyenoord Futsal pakte de formatie van oefenmeester Jan Vogels er vrijdagavond uiteindelijk drie omdat na veertig minuten zaalvoetbal er in het Topsportcentrum Rotterdam een overduidelijke 1-8 stand op het scorebord prijkte.

FCE kende geen enkel probleem met de Rotterdamse laagvlieger. Zeker niet toen voor rust met nog 1.52 minuut op de klok de wedstrijd met een 0-3 stand voor een kwartier werd stilgelegd. Oorzaak; drie rode kaarten aan de kant van de Rotterdammers. Voor FCE scoorden Raphina (4), Jamal El Ghannouti, Jordany Martinus en Mouhcine Zerouali (2).

Ploegen bekend

De vier ploegen die in de eindronde gaan uitmaken wie de Nederlandse titel gaat veroveren zijn bekend. Naast FCE stappen ook Hovocubo, Futsal Apeldoorn en FC Marlène de nacompetitie in. De tegenstander van FC Eindhoven wordt of Futsal Apeldoorn of FC Marlène.

FCE begint op 26 april aan de play-offs met een uitduel. Op zaterdag 4 mei spelen de Eindhovenaren thuis. In verband met Dodenherdenking later op de avond wordt om 15.30 uur afgetrapt. Een eventueel derde duel volgt op dinsdag 7 mei.

ZVV Eindhoven definitief in nacompetitie voor handhaving

De zaalvoetballers van ZVV Eindhoven zijn aan directe degradatie ontsnapt. De Eindhovenaren hielden zelf aan het duel tegen Groene Ster een punt over (5-5). Hekkensluiter Zeemacht ging met een 8-0 nederlaag bij ASV Lebo de bietenbrug op.

Tegenstander Groene Ster was al helemaal in de ban van de aanstaande bekerfinale over veertien dagen tegen FC Eindhoven. ZVV-coach Imad Bouazzaoui kon naar hartenlust experimenteren met de aanstormende jeugd. Zo schoot een van de talenten Jamie Dekkers na vijf minuten voor de Eindhovenaren de 1-0 binnen. Tarik Ouzalah maakte er 2-0 van. Toch kwamen de bezoekers voor de pauze nog terug tot 2-2.

Na rust liep ZVV binnen enkele minuten weer gemakkelijk weg door treffers van Ieljas Achenteh en Tarik Belga. Ook nu was Groene Ster binnen vijf minuten weer langszij, 4-4. In de slotminuten leek ZVV alsnog aan het kortste eind te trekken door een eigen doelpunt van aanvoerder Ieljas Achenteh, 4-5. Tien seconden voor tijd tikte Jamie Dekkers de bevrijdende 5-5 binnen wat meteen een nacompetitieplaats betekende voor de Eindhovenaren.

Nacompetitie

Wat rest voor ZVV Eindhoven is de nacompetitie. Daarin gaan acht ploegen strijden voor een plaats in de eredivisie. Het lukte ZVV al twee keer eerder om via de eindronde zich voor de hoogste klasse veilig te spelen. Een derde maal was bijna gelukt. Twee jaar terug reikten de Eindhovenaren tot de finale. Op dat moment greep de KNVB in omdat ZVV niet aan een aantal financiële verplichtingen had voldaan. De eindstrijd werd vervolgens niet meer gespeeld en ZVV degradeerde voor de eerste keer in de historie.

  1. Benecup glipt uit handen van zaalvoetballers FC Eindhoven

    Benecup glipt uit handen van zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven

    De Benecup gaat dit seizoen nipt aan de neus van de zaalvoetballers van FC Eindhoven voorbij. Het keurkorps van coach Jan Vogels won weliswaar het tweede duel van de Belgische topploeg FT Antwerpen met 1-2, maar op basis van de meest gescoorde uitdoelpunten (afgelopen vrijdag werd het 3-4 voor FTA) werd de Antwerpse formatie tot winnaar uitgeroepen. Vorig jaar ging de trofee waar de bekerwinnaars van België en Nederland jaarlijks om strijden wel naar Eindhoven na winst op Proost Lierse.