Mouhcine Zerouali scoorde voor rust drie keer.
Volledig scherm
Mouhcine Zerouali scoorde voor rust drie keer. © FC Eindhoven Futsal

Zaalvoetballers FC Eindhoven gebruiken Excelsior’31 als kanonnenvoer

Met de staart tussen de benen aanvaarde Excelsior’31 de terugreis richting Rijssen, De eerstedivisionist werd vrijdagavond in de eerste bekerronde door bekerhouder FC Eindhoven afgeslacht; 16-2.

Bij rust stond het al 10-0. Mouhcine Zerouali (3), Jamal El Ghannouti (2), Raphinha (2), Dennis van den Eijnden, Oualid Saadouni en Jordany Martinus waren trefzeker voor de blauw-witte brigade van coach Jan Vogels. Na de pauze ging het een versnelling lager. Raphinha (2), Dennis van den Eijnden, Tim van den Akker, Mo Allouch en Jamal El Ghannouti tekenden voor de Eindhovense treffers,

Oranje

Het bekerduel tegen eerstedivisionist Excelsior’31 stond voor een belangrijk deel in het teken van de naderende tweestrijd van Oranje begin volgende week tegen Servië. Dennis van den Eijnden, Jamal El Ghannouti, Jordany Martinus, Manuel Kuijk, Mouhcine Zerouali zijn door bondscoach Max Tjaden opgeroepen voor de twee oefenpartijtjes.

Het Nederlands zaalvoetbalteam is in voorbereiding op de WK-kwalificatie die volgende maand wordt vervolgd. In de volgende ronde treft Nederland Kazachstan, Albanië en gastland Roemenië. De nummers één en twee gaan door naar de Elite Round waar de WK-tickets definitief zijn te verdienen. Het eindtoernooi wordt in het najaar van 2020 in Litouwen gehouden.

Minuut stilte

Vooraf was er één minuut stilte vanwege het overlijden van Frank Philips. De oud-leraar was een van de steunpilaren van de club na de fusie tussen CFE VDL Groep en EFV Cibatax wat uiteindelijk FC Eindhoven werd. Philips was in zijn actieve periode nauw bij de blauwwitten betrokken in verschillende bestuursfuncties, maar vooral ook als zaalvoetballiefhebber. Ook was hij jarenlang de vaste verslaggever van FC Eindhoven en maakte in die tijd alle successen mee. Philips overleed na een kortstondig ziekbed en is 70 jaar geworden.