Dennis van den Eijnden
Volledig scherm
Dennis van den Eijnden © FC Eindhoven Futsal

Zaalvoetballers FC Eindhoven geven op laatste moment niet thuis

Met een teleurstellende 4-4 remise bij Tigers Roermond hebben de zaalvoetballers van FC Eindhoven vrijdagavond verzuimd om tot de top-drie door te dringen. Uit de laatste vier duels behaalde FCE slechts vijf punten. Tigers Roermond staat door dit gelijkspel er in verliespunten beter voor dan de Eindhovenaren.

In de beginfase nam de thuisploeg een 1-0 voorsprong. Dennis van den Eijnden bracht binnen twee minuten de 1-1 stand op het scorebord. Nog voor de pauze liepen de blauwwitten door treffers van Mouhcine Zerouali en Raphinha weg naar een 1-3 ruststand.

De tweede helft leek een kopie van het eerste bedrijf te gaan worden. De thuisploeg verkleinde de achterstand tot 2-3 waarna Mo Allouch vlot daarna voor 2-4 zorgde. In de laatste vier minuten zuivere speeltijd kwam de Limburgse formatie met twee doelpunten terug tot 4-4.

Kwartfinale KNVB-beker

Afgelopen week vond de bekerloting voor de kwartfinale van de KNVB beker plaats. Bekerwinnaar FC Eindhoven werd gekoppeld aan de huidige koploper van de eredivisie, ASV Lebo. De ploeg van coach Jan Vogels speelt op zaterdag 11 januari in het Indoor Sportcentrum een thuisduel. Aanvang 18.30 uur.

Hofleverancier

Op 2 en 3 december speelt het Nederlands zaalvoetbalteam twee vriendschappelijke duels in en tegen Tsjechië. Bondscoach Max Tjaden heeft vijf spelers van FC Eindhoven geselecteerd, dat daarmee hofleverancier is.

Oualid Saadouni, Manuel Kuijk, Jamal El Ghannouti, Mouhcine Zerouali en Jordany Martinus stappen zondag in het vliegtuig wat hen via Krakau naar Ostrava brengt waar maandag 2 december het eerste duel wordt afgewerkt. Een dag later is Karvina de speelstad voor het tweede vriendschappelijke duel. Dennis van den Eijnden is voorlopig afgevallen. Nederland werd een maand geleden uitgeschakeld tijdens de kwalificatie voor het WK 2020 in Litouwen.