Volledig scherm
archieffoto uit een eerder duel tussen Hovocubo en FC Eindhoven: © Orange Pictures

Zaalvoetballers FC Eindhoven grijpen weer mis in supercup; landskampioen Hovocubo te sterk: 4-2

FC Eindhoven heeft het voor het tweede achtereenvolgende jaar niet gered in de strijd om de supercup. Landskampioen Hovocubo was ook nu weer te sterk voor de Eindhovenaren, 4-2.

Voor de vierde keer in de historie stonden beide topformaties tijdens de opening van het seizoen tegenover elkaar. In de seizoenen 2012-2013 en 2013- 2014 waren de Eindhovenaren te sterk. De laatste twee Supercups gingen dus naar Hoorn.

Na een aftastend begin opende Raphinha in de achtste minuut de score, 0-1. Ook daarna bleef het goed op en neer gaan. In de vijftiende minuut kwam de thuisploeg uit een standaardsituatie op gelijke hoogte, 1-1. Appie Attahiri was de doelpuntenmaker,

Meteen na de pauze nam Hovocubo afstand door toedoen van Amir Molkarai, 2-1. De Eindhovenaren zochten daarna veelvuldig de aanval. Dat had in de 27e minuut resultaat. Wederom de Braziliaanse topschutter Raphinha was trefzeker en liet 2-2 aantekenen. FC Eindhoven leek de beslissing te gaan forceren. Een verdwaald schot van Appie Attahiri vanuit het niets betekende uiteindelijk de beslissing, 3-2.

Drie minuten voor tijd bracht FCE-coach Jan Vogels een vijfde veldspeler in voor doelman Manuel Kuijk. Het alles-of-niets offensief van de Eindhovense formatie leverde geen resultaat op. In de allerlaatste seconden rolde een inzet van Amir Molkarai tergend langzaam in het lege doel, 4-2.

Op vrijdag 6 september begint de competitie voor de blauwwitten met een thuisduel tegen Futsal Apeldoorn.(Indoor Sportcentrum; 20.00 uur).

  1. Benecup glipt uit handen van zaalvoetballers FC Eindhoven

    Benecup glipt uit handen van zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven

    De Benecup gaat dit seizoen nipt aan de neus van de zaalvoetballers van FC Eindhoven voorbij. Het keurkorps van coach Jan Vogels won weliswaar het tweede duel van de Belgische topploeg FT Antwerpen met 1-2, maar op basis van de meest gescoorde uitdoelpunten (afgelopen vrijdag werd het 3-4 voor FTA) werd de Antwerpse formatie tot winnaar uitgeroepen. Vorig jaar ging de trofee waar de bekerwinnaars van België en Nederland jaarlijks om strijden wel naar Eindhoven na winst op Proost Lierse.