Volledig scherm
FC Eindhoven Futsal Tim van den Akker © FC Eindhoven Futsal

Zaalvoetballers FC Eindhoven in laagste versnelling naar halve bekerfinale

Met opvallend gemak koerste FC Eindhoven via Tigers Roermond richting halve finale van de landelijke zaalvoetbalbeker. De Eindhovenaren hadden weinig moeite met de Limburgse nummer vijf uit de competitie. De 8-0 winst was een magere afspiegeling van het vertoonde spel. Het enige verwijt wat de thuisploeg kon worden gemaakt was dat het voor de pauze de wedstrijd niet vroegtijdig besliste (ruststand 2-0).

Beide ploegen stonden vorig jaar in de halve finale van de beker ook al tegenover elkaar. Met een benauwde overwinning in de extra tijd (3-4) bereikte FC Eindhoven destijds de eindstrijd. Gevierde held aan Eindhovense zijde was Raphinha. De topschutter nam toen alle vier de treffers voor zijn rekening. Ditmaal was de Braziliaan opvallend minder aanwezig nadat hij een paar uur voor de wedstrijd was teruggekeerd van het kerstreces in zijn geboorteland Brazilië.

Aftastend

Na een aftastend begin nam de thuisploeg halverwege de eerste helft door een doelpunt van Oualid Saadouni een 1-0 voorsprong. Tim van den Akker maakte er zes minuten later 2-0 van. De koploper uit de eredivisie grossierde voor de pauze in het missen van de fraaiste mogelijkheden. Na rust maakte Tim van den Akker er in de 27e minuut 3-0 van waarmee de strijd was beslist. Via Björn Bastiaans (2), Jordany Martinus (2) en Raphinha werd de 8-0 eindstand bereikt.

Appie Idlaasri maakte bij de blauwwitten onopvallend zijn eerste speelminuten. De 54-voudige international kwam vorige week over van Celtic Houthalen.

Het duel tegen Tigers Roermond was verzet naar de woensdag omdat de ploeg van coach Jan Vogels komende weekend deelneemt aan de European Futsal Procup in het Velodrome van Roubaix. FCE ontmoet daar de Franse kampioen AFS Roubaix, Sporting Paris en het Belgische Halle Gooik.

Nieuwe aanwinst

FCE strikte afgelopen week doelman Medhi El Merboh. De goalie was eerder actief bij Groene Ster, AFS Roubaix en Futsal Gent. El Merboh (24) is voorlopig de vervanger van de langdurig geblesseerde Pieter Grimmelius en zal op de bank plaatsnemen achter vaste doelman Manuel Kuijk. De 24-jarige keeper mocht de laatste twee minuten meedoen.