Volledig scherm
Jordany Martinus © FC Eindhoven Futsal

Zaalvoetballers FC Eindhoven kunnen achterover gaan leunen na zege in inhaalduel

Het inhaalduel bij het laaggeplaatste Zeemacht werd door de zaalvoetballers van FC Eindhoven vrijdagavond zonder problemen in ruime winst omgezet, 2-5.

Omdat directe concurrent Hovocubo met 9-2 won van Feyenoord Futsal is de formatie van coach Jan Vogels nog één punt verwijderd van een definitieve eerste plek op de ranglijst.

Op 19 januari werd het duel tussen koploper FC Eindhoven en de toenmalige hekkensluiter Zeemacht in sporthal De Brug in Den Helder afgelast omdat de verlichting defect was.

Achterstand

FC Eindhoven liet er ditmaal vanaf het begin geen enkele twijfel over bestaan dat het zo snel mogelijk zekerheid wil hebben voordat de play-offs beginnen. In de negende minuut kwam Zeemacht onverwachts op 1-0. Voor de pauze was de achterstand ruimschoots omgebogen naar een verdiende 1-3 voorsprong. Jordany Martinus (vrije trap), Dennis van den Eijnden (afstandsschot) en Raphinha (uitbraak) waren trefzeker. Zeven minuten na rust tekende Jordany Martinus uit een strafschop voor de 1-4 en daarmee was de strijd beslist. Raphinha maakte er 1-5 van waarna in de slotfase de thuisploeg nog een keer scoorde, 2-5.

Schriftelijk afwerken

Het restant van drie duels kan door de Eindhovenaren bijkans schriftelijk worden afgewerkt. Eerder lukte het FCE – toen nog onder de naam CFE Ciba/VDL Groep- in het seizoen 2011-2012 om zich zo vroegtijdig al te verzekeren van deelname aan de play-offs.

Dat het als koploper de eindronde ingaat, biedt voor FCE enkele voordelen. Zo krijgen de blauwwitten als eerste tegenstander de nummer vier in het klassement. Bovendien begint FC Eindhoven met een uitduel.