Volledig scherm
Pieter Grimmelius in het shirt van het Nederlandse team. © KNVB/Archief Pieter Grimmelius

Zaalvoetballers FC Eindhoven lange tijd zonder uitgeschakelde doelman Grimmelius

De zaalvoetballers van FC Eindhoven missen voorlopig hun goalie. Doelman Pieter Grimmelius is lange tijd uitgeschakeld met een kniekwetsuur. De 30-jarige international liep de blessure op tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 

Grimmelius kreeg aanvankelijk na de eerste MRI-scan nog geen uitsluitsel over de ernst van de blessure. Na een tweede onderzoek constateerde de arts in dienst echter een trauma aan de voorste kruisband. Daarnaast bleek de meniscus ingescheurd te zijn.

Volgende week zal Grimmelius geopereerd worden. De doelman speelde 32 interlands voor de nationale ploeg.

 1. Zaalvoetballers ZVV Eindhoven gooien in sensationeel duel Feyenoord Futsal uit de beker
  Futsal

  Zaalvoet­bal­lers ZVV Eindhoven gooien in sensatio­neel duel Feyenoord Futsal uit de beker

  ZVV Eindhoven en het nationale bekervoetbal waren tot nu toe geen vrienden van elkaar. De Eindhovense formatie reikte nooit verder dan de tweede ronde. Het bekeravontuur van dit keer kan daar nu misschien een uitzondering op worden. Feyenoord Futsal, het voormalige TPP Rotterdam, werd in de eerste ronde na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-5. De strafschoppen werden door ZVV beter genomen, 4-3.
 2. Mokerslag voor FC Eindhoven-doelman Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'
  Futsal

  Mokerslag voor FC Eindhoven-doel­man Pieter Grimmelius: 'Ik ben er doodziek van'

  De wereld stond voor zaalvoetbalkeeper Pieter Grimmelius op 15 augustus even stil. In het vriendschappelijke zaalvoetbalduel van zijn ploeg FC Eindhoven tegen ZVG Cagemax verdraaide de goalie zijn linkerknie. Niets verontrustends dacht hij op dat moment. ,,De volgende dag was de knie echt superdik”, aldus de Tilburger. ,,Ik kon niet eens meer lopen. Ben vervolgens meteen naar de dokter gegaan.”