Volledig scherm
Een moment uit het duel van vrijdagavond. © Norbert Reijngoud/Orange Pictures

Zaalvoetballers FC Eindhoven lopen averij op richting zesde landstitel

De jacht op de zesde landstitel begon voor de zaalvoetballers van FC Eindhoven vrijdagavond in Heerhugowaard. Bij FC Marlène, de nummer vier van de reguliere competitie, ging de Eindhovense koploper na verlenging verrassend onderuit (7-6) in de halve finale van de play-offs.

Beide ploegen troffen elkaar tot nu toe één keer in de finale om de landstitel. In het seizoen 2011-2012 was FCE in twee confrontaties de meerdere over de Noord-Hollanders. Samen met FC Eindhoven en Hovocubo behoort de ploeg uit Heerhugowaard tot een van de succesvolste formaties van deze eeuw. FC Marlène werd drie keer landskampioen (laatste keer 2009), won zeven KNVB-bekers (laatste keer 2017), palmde vijf Supercups in (laatste keer 2016) en haalde een Benecup (2011) naar de kop van Noord-Holland.

Genieten

Voor rust was het in de uitverkochte sporthal Waardergolf genieten nadat in de dertiende minuut Mo Allouch de score opende, 0-1. De tweede Eindhovense treffer van Tim van den Akker leek een voortijdige beslissing te brengen. Nog voor het rustsignaal kwam de thuisploeg terug tot 2-2 en moest Mouhcine Zerouali met twee keer geel voortijdig vertrekken.

Toen FC Marlène vlak na rust voor het eerst op voorsprong kwam (3-2), leken de rollen omgedraaid. De FC Eindhoven-topschutters Jordany Martinus en Raphinha, samen goed voor 63 competitiedoelpunten, bogen de achterstand weer razendsnel om in een voorsprong, 3-4.

Meteen na de 4-4 schoot Jamal El Ghannouti de 4-5 voor de bezoekers binnen. Vlak voor tijd kwam FC Marlène weer op gelijke hoogte. Omdat er een winnaar uit het eerste duel moest komen werd er twee keer vijf minuten verlengd. In het eerste deel keek FCE meteen tegen een 7-5 achterstand aan. Jamal El Ghannouti tekende voor 7-6. In een alles-of-niets poging met het inwisselen van doelman Manuel Kuijk voor een vijfde veldspeler bleef de formatie van oefenmeester Jan Vogels uiteindelijk steken op 7-6.

Return

De halve finale van de play-offs gaat om twee gewonnen wedstrijden. Op zaterdag 4 mei volgt de return in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven (aanvang 15.30 uur) Mocht FC Eindhoven winnen dan volgt een derde beslissend duel op dinsdag 7 mei, wederom in het Indoor Sportcentrum.

Vooraf aan de return tegen FC Marlène heeft FC Eindhoven een afscheidswedstrijd georganiseerd voor de na een zware kruisbandblessure vertrekkende doelman Pieter Grimmelius. Om 13.30 uur speelt oud-FC Eindhoven tegen Oud-Oranje. Grimmelius zal bij beide teams één helft onder de lat staan.

  1. Benecup glipt uit handen van zaalvoetballers FC Eindhoven

    Benecup glipt uit handen van zaalvoet­bal­lers FC Eindhoven

    De Benecup gaat dit seizoen nipt aan de neus van de zaalvoetballers van FC Eindhoven voorbij. Het keurkorps van coach Jan Vogels won weliswaar het tweede duel van de Belgische topploeg FT Antwerpen met 1-2, maar op basis van de meest gescoorde uitdoelpunten (afgelopen vrijdag werd het 3-4 voor FTA) werd de Antwerpse formatie tot winnaar uitgeroepen. Vorig jaar ging de trofee waar de bekerwinnaars van België en Nederland jaarlijks om strijden wel naar Eindhoven na winst op Proost Lierse.